Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyaralj otthon Veszprémben!

2017. június 8. 12:22
Veszprémiként rengeteg hangulatos helyszín közül választhatunk, ha tippeket kell adnunk ide látogató barátainknak, rokonainknak. Ismerjük-e azonban városunk rejtett kincseit? Tudjuk-e, hol juthatunk kulináris élményekhez?

Megkértük Bérczi Beátát, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, mondja el, szerinte melyik az a top 5 étterem, kirándulóhely és szállás, amelyek bármelyikét választva nagyszerű élményekben lesz része az utazóknak és a helyi lakosoknak egyaránt. Legyünk mi is turisták a saját városunkban!

Íme, a top 5-ös lista.

Hastáji mulatságok, avagy hova menjünk, ha szeretnénk egy jót falatozni és kellő energiát gyűjteni a kalandozások és felfedezések előtt:

Veszprém szerencsés helyzetben van a gasztronómiai kínálat tekintetében, hiszen éttermei minőségi, friss helyi alapanyagok felhasználásával elkötelezett hívei a tradíciókat megtartó, igényes vidéki vendéglátásnak.

  1. Chianti Étterem és
  2. Villa Medici: a csúcsgasztronómia iránt elkötelezett éttermek nevét kimondva bizonyosan nem fogunk értetlen arcokkal találkozni, akárhol említsük is meg őket az országban, tudni fogják, hogy Veszprémben találhatók. Ínyencségeket kínáló a’la carte étlapjuk mellett országos hírű borvacsoráik is egész évben gazdagítják városunk gasztronómiai programkínálatát, ezzel hozzájárulva a szezonalítás csökkentéséhez Mindkét étteremben számíthatunk a garantált magas minőségre és a színvonalas kiszolgálásra.
    Nosztalgia Garden: a Viadukt lábánál található étterem mesebeli természeti környezetben várja az odalátogatókat. Biztosak lehetünk abban, hogy itt mosolygós pincérek fogadnak bennünket, az étlapon pedig megtaláljuk klasszikus kedvenceinket.
  3. Oliva: az étteremhez toszkán hangulatú udvar kapcsolódik, és a visszatérő vendégeket saját nevén köszöntő állandó csapat várja. Ízletes ételek, kulturális programok és a jó hangulat garantált.
  4. Fricska: Napsütés, laza kényelem, vízcsobogás. A bisztró kívül-belül megújult, konyhatechnológiai szempontból pedig hatalmasat léptek előre, miközben a hely lazasága is megmaradt, ami az ételek tálalásának stílusában is megjelenik. Kisgyermekes családok és kutyabarátok kedvenc helye.

+ tipp: Amennyiben desszertre vágyunk és tradicionális helyet keresünk, menjünk a Mackó cukrászdába. A legjobb somlóit pedig a Hangvilla kávézójában kaphatjuk.

Fotó: Verebélyi BenceFotó: Verebélyi Bence

Kalandozni ér, avagy hova menjünk kirándulni, ha már megtömtük a hasunkat:

1. A Veszprémi Állatkert: érdemes minimum egy napot rászánni, és veszprémiként is újra és újra felfedezni, hiszen a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mindig találunk újdonságokat. Az újszülött kisállatok elvarázsolnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Ne maradjunk le a látványetetésekről sem!

2. Kolostorok és Kertek a veszprémi vár tövében: indulhatunk a Laczkó-forrás vagy a Historia Kert felől gyalog és biciklivel is. Utunk lombos fák, sétányok, Árpád-kori műemlékek és játszóterek tarkítják; elsétálhatunk a Fricska és a Villa Medici mellett, leülhetünk piknikezni a tó partján, a gyerekek pedig cigánykerekezhetnek és játszhatnak a zöld pázsiton.

3. Veszprémi kilátók: Veszprém számos lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. Kilátóink meglátogatása akár egynapos kirándulás programja is lehet. A Gulya-dombtól kezdve a Jutas Vitéz kilátóig számos panorámás hely várja az érdeklődőket. A veszpreminfo.hu oldalán komplett útitervet is találunk.

4. Vár utca: A kultúra kedvelőinek érdemes ellátogatni a Veszprémi Várba, ami az egyházi emlékek és a modern művészetek otthona. A Kossuth utcától az Óváros téren át István és Gizella szobráig elsétálva, több órát, de akár egy egész napot is el lehet tölteni az építészeti remekek és a kiállítóhelyek megcsodálásával.

5. Erzsébet-liget és Szent Miklós-szeg: Az ezer éves városrész, a Szent Miklós-szeg dombján helyezkedett el az iparosok és kereskedők védőszentjéről elnevezett Szent Miklós templom, melynek újonnan feltárt romjait és környezetét 2006 májusában adták át.

Kényelmes ágy kerestetik, avagy hol pihenjük ki a fáradalmakat:

  1. Hotel Historia Malomkert: Idilli környezetben található, egy több mint 200 éves malomból átalakított szálláshely gyönyörű várpanorámával. A boutique hotelben hangulatosan berendezett tematikus szobák várják a vendégeket.
    Villa Medici: Az elmúlt 21 évben a Villa Medici mindig előkelő helyet foglalt el a vidéki minőségi szálláshelyek rangsorában. Ezt köszönheti diszkrét eleganciájának, magas szintű szolgáltatásainak.
  2. Betekints Hotel: Veszprém legnagyobb szállodája 38 szobával, remek elhelyezkedéssel és egy fantasztikus wellnesszel várja a vendégeket, utóbbit pedig helyiként is igénybe vehetjük.
  3. Gizella Hotel: A felújított műemlék épület épp olyan zegzugos, mint Veszprém belvárosa. Teraszukról páratlan kilátás nyílik a veszprémi várra.
  4. Oliva Hotel és Hotel História: a döntetlenben befutó hotelek legnagyobb előnye központi elhelyezkedésük. Az Oliva felújított szobáival és hangulatos tereivel csábít, a Historia pedig műemlék jellegével, régi gerendáival teszi feledhetetlenné az itt tartózkodást.
Bertalan Melinda
további cikkek
Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását, június 21-én (szerda) 00.00 órától június 23-án (péntek) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan – közölte a katasztrófavédelem. 2023. június 20. 15:17 Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben. 2023. április 28. 11:33 A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt. 2022. augusztus 6. 23:03 Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Kis túlzással a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál Veszprém és Balaton környékén. Sokszínű programmal várják a borrajongókat és gasztrokedvelőket, az aktív pihenésre vágyó nagycsaládosokat és természetesen a kulturális programok kedvelőit is. Azonban a tömegrendezvények, az önfeledt nyári pörgés a környezetünkre is hatással van. Milyen kis lépéseket tehetünk a fenntarthatóbb szórakozásért? A Tiszta Balaton, tiszta művészet program többek között ezt hivatott megmutatni. 2022. július 30. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.