Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
12°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
12°C

Látszólag semmi értelme, mégis ez lesz az új őrület

2017. június 8. 13:19
A Pokémon Go után új dili kezd begyűrűzni Magyarországra is, ez a fidget spinner.

Látszólag nem sok értelme van ennek a nagyjából 1500 forintos kütyünek, azon kívül, hogy csak pörög, de az általános iskolás korosztály mégis imádja. Nem tudja miről van szó?

Hát a fidget spinerről, amivel már tele van a Youtube, és Amerikában szinte minden játékbolt. A dili természetesen Magyarországon is egyre több iskolába gyűrűzik be. Az egész játék nem más, mint egy darab műanyag, három csapágyas görgővel. Pofon egyszerű nem?

De.

Működését, és hogy mi mindent lehet vele csinálni, leginkább ez a videó foglalja össze:

A fidget spinnert eredetileg egyébként irodai stresszoldónak, és irodai játékszernek alkották meg, onnan indult hódító útjára, sőt a marketingszöveg szerint még az autista gyermeknek is segíthet a koncentrálásban. Ezt a tulajdonságát azonban később az orvosok cáfolták.

Amíg be nem szerzek egyet tesztelésre, én tutira maradok a miniatűr, fábol készült búgócsigámnál. Látszólag annak sincs több értelme.

Az alapmodell így néz ki, de léteznek például cinkből készült fajták is. Ezek jóval drágábbak.Az alapmodell így néz ki, de léteznek például cinkből készült fajták is. Ezek jóval drágábbak.

Szóval ez lenne a fidget spinner, ami végülis abból a szempontból jó, hogy olcsóbb mint egy tablet vagy okostelefon, így ezt még azok a szülők is meg tudják fizetni, akik egyébként nem tudnák megengedni maguknak, hogy egy drága technikai kütyüt vásároljanak csemetéjüknek.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.