Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakmát tanulni trendi

2017. június 9. 14:17
A TOP program keretében meghirdetett Szakmabemutató kisfilm készítő verseny nyertes pályamunkáit mutatták be péntek délelőtt a Városháza Kossuth termében.

A projekt célja volt a szakmák presztízsének visszaállítása, a fiatalok pályaorientációjának segítése, valamint kapcsolati háló kialakítása a helyi munkáltatók és a jövőbeni munkaerő között.Az országosan is egyedülálló kezdeményezés keretein belül meghirdetett verseny nagy érdeklődés mellett zajlott, a felhívásra 6 oktatási intézmény 17 csapatának 51 diákja nyújtott be a pályamunkát.

A felhívás keretein belül a JOST Hungária Bt,. a Pannontej Zrt,. valamint a BAKONYKARSZT Zrt. arra invitálta az érdeklődő diákokat, hogy csoportmunkában 3-5 perces videofilmet készítsenek kreatív, innovatív módon a kiíró cégek által céglátogatás keretein belül bemutatott hiányszakmákról, mint a CNC gépkezelő-gépi forgácsoló, hegesztő, lakatos, sajtkészítő, túrókészítő, villanyszerelő, víz- és csőhálózat szerelő.

Dr. Garami ErikaDr. Garami Erika

A nyertes pályamunkák bemutatására, díjazására került sor pénteken délelőtt, melyen a sajtó képviselőin kívül Brányi Mária alpolgármester, Kugler Gyula a BAKONYKARSZT Zrt. vezérigazgatója, Kardos Péter a JOST Hungária Bt. cégvezetője, Schné Mónika a Pannontej Zrt. veszprémi üzemének HR vezetője, Schindler Lászlóné a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója és a versenyző csapatok tagjai és felkészítő tanárai vettek részt. A rendezvény vendégei között köszönthettük dr. Garami Erikát a Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében.

Schindler LászlónéSchindler Lászlóné

Mind a cégek, mind Brányi Mária alpolgármester elmondása szerint fontos az, hogy a fiatalokat minőségben megfelelően képezzék nem csak a hiányszakmákra, de bármilyen szakmára.

Minden - szkamák szerint - meghirdetett kategóriában díjazták a legjobbakat. A JOST Hungária Bt. CNC gépkezelő/gépi forgácsoló szakma nyertese a StuPaMo csapata, lakatos szakma filmjei közül a Rend-Észek csapata nyert, a hegesztő szakmát bemutató filmek közül a 10.D gépész csapata bizonyult a legjobbnak. A Pannontej Zrt. két szakmáját mutatták be a fiatalok. A sajtkészítő szakmát bemutatott csapatok közül Látos és a Haverok szerezték a legtöbb pontot, míg a túrókészítő szakma filmjei közül a Körözöttek csapata nyert. A BAKONYKARSZT Zrt. szakmái is bemutatásra kerültek. Villanyszerelő kategóriában a Táncsics csapat, míg a víz- és csőhálózat szerelő kategóriában a Thermo csapata lett a győztes.

A zsűri által az abszolút győztes az összes versenyző csapat közül a Látos és a Haverok csapata lett, akik a Veszprém Tv különdíját is elnyerték, ami nem más volt, mint a csapat mind a három tagja számára szakmai gyakorlat a televíziónál.

Krónusz-Riskó Annamária
Tál Dominik
további cikkek
Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.