Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

1 milliárd forint a Veszprémi Állatkertnek

2017. június 12. 4:00
Ennyi pénzből kezdhetik meg a felújításokat a vadasparkban - hangzott el az új axis szarvas kifutó átadásakor hétfő délután az állatkertben.

A csütörtöki Magyar Közlöny szerint a Modern Városok program keretében a kormány hazai forrásból 765 millió forinttal támogatja idén a Veszprémi Állatkertet - mondta el Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke hétfő délután újságírók előtt az új axis szarvas kifutó átadásakor. Hozzátette, a kormány a határozat szerint 2018-ban további 235 millió forintot ad fejlesztésekre.

Az állatkert 2014-ben kapta meg történetének legnagyobb támogatási összegét, akkor 1,2 milliárd forintból építettek elefántparkot, pingvinbemutatót, fókamedencét, orrszarvúházat és madárröpdét. A beruházások megtérülni látszanak, hiszen tavaly 416 ezer fizető vendéget regisztráltak a veszprémi állatkertben - mondta Török László állatkerti igazgatató.

ovádi péter és török lászlóovádi péter és török lászló

Az új, 1 milliárd forintos fejlesztési csomag részeként ismét bővülhet és szépülhet a 30 hektáros vadaspark. Nagy hangsúlyt fektetnek majd az infrastruktúra fejlesztésére, új állatorvosi klinikát, karantént, takarmánykonyhát, szociális helységeket hoznak létre. Emellett megújul majd a dromedár és tevekifutó, valamint a szavanna élővilágát bemutató rész is.

„Ha minden jól megy, ősszel elindulhat a beruházás, hogy a következő főszezonra egy megújult állatkerttel fogadjuk a hozzánk érkezőket”- emelte ki Török László.

A hétfői napon adták át az új, kétezer négyzetméteres axis-szarvas kifutót is, melyet 50 millió forintból építettek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.

zoo
Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.