Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Milliós bécsi kezelés gyógyíthatja meg a kis Zitát

2017. június 23. 14:14 // Forrás: Lokál
Egy bécsi gyógykezelés mentheti meg annak a másfél éves kislánynak az életét, akinek korábban még a ferencvárosi klubcsapat csináltatott steril szobát. Póka Zita egy rendkívül ritka daganatos betegségben szenved, és a családnak 4,5 millióra forintra lenne szüksége az Ausztriában elvégzendő beavatkozáshoz.

Nincs annál szörnyűbb, mint amikor egy szülő aggódik súlyos beteg gyermekéért. A most 19 hónapos Póka Zitánál 11 hónapos korában fedeztek fel egy rendkívül ritka daganatos betegséget, az úgynevezett neuroblastomát. A kislány állapota az utóbbi időben kicsit rosszabbodott, így minél hamarabb szüksége lenne a külföldi gyógykezelésre.

– A párom egy esti fürdetésnél vette észre, amikor kiemelte Zitust a kádból, hogy a hasa keményebb, szivacsszerű – idézi fel a Lokálnak a történteket az édesapa. Póka Zsolt elmondása szerint azonnal az ügyeletre vitték a kislányt, akit kórházba utaltak. Ott derült ki, hogy egy nagyon ritka tumor fejlődött ki Zitus hasában.

– Túl vagyunk többek között hat kemoterápián, és jelenleg ott tartunk, hogy a kislányomnak gyógyszert kell szednie 100 napon keresztül. Ha két-három hét után nem növekszik tovább a daganat, az orvosunk felveszi a kapcsolatot a bécsi klinikával, ahol állítólag fél évet kell eltöltenünk Zitussal – magyarázza az apuka, aki nagyon várja a támogatásokat, amelyekből már nagyjából hárommillió forint gyűlt össze.

– Tudom, hogy minden jóra fordul, és Zitus meggyógyul. Az pedig, amit a Tűzoltó utcai Gyermekklinika összes munkatársa eddig tett, példaértékű, és nagyon köszönjük nekik – tette hozzá Póka Zsolt.

Aki úgy gondolja, hogy segítene Zitusnak, ezen a számlaszámon megteheti:

Papp Brigitta, K&H – 10402991-86767148-76671000
Közlemény: Zitus gyógyulása

Külföldről érkező átutaláshoz szükséges adatok:

IBAN: HU80 104029918676714876671000
SWIFT-kód: OKHBHUHB

PayPal: pokajozsefne1899@gmail.com

Zita állapotáról és a gyűjtés állásáról ebben a Facebook-csoportban tudnak tájékozódni.

Mi a neuroblastoma?

A neuroblastoma az úgynevezett szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata. Leggyakrabban a mellékvese velőállományában jelentkezik, de előfordulhat a gerinc mentén a nyaktól a medencéig, a mellkasban, a hasban és a kismedencében is. Sokszor jelen van már a születéskor, de ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy magától visszafejlődik, és semmilyen következménnyel nem jár. Magyarországon évente körülbelül 20-30 új betegnél diagnosztizálják. Leggyakrabban kétéves kor alatt fordul elő, de később is jelentkezhet.

vehir.hu
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.