Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Önt hová sorolná a Teszlek Süveg?

2017. június 26. 15:41 // Forrás: hvg.hu
A Harry Potter első kiadásának évfordulója alkalmából ezt is megtudhatja a Facebookon.

Éppen 20 évvel ezelőtt, 1997. június 26-án jelent meg a Harry Potter-sorozat első kötete, a Harry Potter és a bölcsek köve, a Facebook pedig ennek apropóján több apró trükkel is kedveskedik a rajongóknak.

Rögvest, ha kiírjuk az üzenőfalra vagy egy hozzászóláshoz a Harry Potter szavakat, illetve a négy ház nevét, egy kis instant varázslatban lehet részünk. Első látásra csak a házak színével jelölt betűk tűnnek fel, de aztán megjelenik a képben egy varázspálca is, ami újra és újra csillagokat és villámjeleket lődöz, akkor is, ha újra rágörgetünk az adott részre az üzenőfalon.

Ennél is érdekesebb azonban talán a közösségi oldal másik lépése. Mióta megszületett és hódító útjára indult a Harry Potter-opusz, valószínűleg mindenki vágyott rá, hogy megtudja, őt vajon melyik házba osztaná be a híres Teszlek Süveg. A bátor Griffendélesek közé vagy a nem egy gonosz varázslót is adó Mardekár-házba? Netán a Hollóhát vagy a Hugrabug-ház lakói közé kerülnénk?

Egy egyszerű mozdulattal most ezt is megtudhatja. A teendőnk itt sem sokban különbözik az előzőtől, csak annyi a különbség, hogy most a h-o-g-w-a-r-t-s.com címet kell bepötyögni az üzenőfalra vagy hozzászólásként, egy Entert nyomva pedig máris megkapjuk, melyik lenne a mi házunk. (Az ne tévessze meg, hogy a Griffendélnél elrontja a nevet, a címer a lényeg.) Újra és újra mondjuk nem érdemes megismételni a varázslatot, mert előfordulhat, hogy a Facebook Teszlek Süvege kibabrál velünk, és mindig másik házba oszt be, hogy aztán fogjuk a fejünket, most aztán mégis hova tartozunk.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.