Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Városnéző és gasztro séta a királynék városában

2017. július 7. 7:45
Veszprém ebben az időszakban pörgősebb és programokkal színesített mindennapjait éli, hiszen megkezdődik a Rozé Rizling és Jazz Fesztivál. A vehir.hu és a Tourinform iroda ajánlója ez alkalommal e rendezvényhez kapcsolódik.

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. 2017. júliusában három alkalommal szervez garantált sétát a királynék városában. Az első alkalomra a Rozé Rizling és Jazz Fesztivál keretében kerül sor július 11-én, kedden. Gyalogos városnézés keretében Ferenczik Brigitta és Kilár Boróka szakavatott idegenvezetők mutatják be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

veszpreminfo.huveszpreminfo.hu

A 17.00 órakor a Tourinform Veszprém elől induló, gasztro-érdekességekkel fűszerezett városnézés során az Óváros térrel és a Veszprémi Várral ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A séta a Panorámateraszon zárul. A résztvevők az idegenvezetés során bepillantást nyerhetnek a Várban található Érseki Pincészetbe.

Visszatérve az Óváros térre a fesztivál zenei csemegéit élvezhetik az ide látogatók.

Néhány fontosabb információ a sétával kapcsolatban:

  • A séta 2 órás időtartamú
  • A vezetés díja a felnőttek számára 900 Ft/fő, diákok és nyugdíjasok számára 500 Ft/fő, családi jegy 2.200 Ft (az ár a 27% ÁFÁ- tartalmazza)
  • A jegyeket a Tourinform Veszprém irodájában lehet megvásárolni a vezetés előtt, vagy elővételben
  • A résztvevők a jeggyel együtt kitűzőt kapnak, mely jelzi az idegenvezető számára, hogy a vendég a csoport tagja
  • A jegy nem névre szól, átruházható
  • A Bakony és Balaton kártyával érkezők számára a séta ingyenes
  • A séta minimum 5 fő részvételével indul

veszpreminfo.huveszpreminfo.hu

A sétán résztvevők kedvezményt kapnak az alábbi helyeken:

  • Mackó Cukrászda – 1 gombóc fagyi (nyitva: hétfő-csütörtök: 7 – 19 óráig, péntek - szombat: 7 - 20 óráig)
  • Fricska Bisztró – 10 % kedvezmény a fogyasztásból (nyitva: minden nap: 10 - 23.45 óráig)
  • Laczkó Dezső Múzeum – minden kiállítóhelyre 50% kedvezmény a belépőjegy árból (nyitva: kedd - vasárnap: Laczkó Dezső Múzeum és Bakonyi Ház: 10 - 18 óráig, illetve Tűztorony és Hősök Kapuja Látógatóközpont: naponta: 9 - 17 óráig)
  • Művészetek Háza kiállítóhelyei – minden kiállítóhelyre 50% kedvezmény a belépőjegy árból (nyitva: kiállítóhelytől függően hétfő, illetve vasárnap kivételével naponta: 10 - 18 óráig)
  • Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ - 50% kedvezmény a belépőjegy árból (nyitva: naponta: 9 - 17 óráig)

Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen.

Krónusz-Riskó Annamária
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.