Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fesztivál és fesztivál közti különbség még az öltözködésben is

2017. július 11. 4:31
Ha nyár, akkor fesztiválszezon. De a fesztiválok különböző stílusa a ruházatban is feltűnik, ami jártunkban-keltünkben a Rozé Rizling Jazz Napokon is megfigyelhető volt.

A fesztiválokon mindenki próbál egy kicsit lazább, extrémebb, szexibb lenni, mint a mindennapokban, hiszen ilyenkor sokkal többet megengedhetünk magunknak, mint az irodában. A fesztiválok legtöbbjén úgy gondoljuk, nyugodtan kipróbálhatjuk azokat a merészebb összeállításokat is, amiket mindig vágyakozva mentegettünk magunknak a Pinterest fiókunkba, de sose mertük bevállalni utcára. A Rozé Rizling Jazz Napok nem ebbe a kategóriába tartozott.

Manapság, a „fast fashion” aranykorában nagyon nehéz olyan ruhát találni magunknak, amiben tényleg egyediek lehetünk, hát még egy-egy ilyen fesztivál alkalmával, ahol rengeteg hasonló stílusú, érdeklődéskörű és beállítottságú ember tömörül össze kis helyre. Egy ekkora tömegben kitűnni és egyedinek lenni igazán nagy kihívás.

Az Óváros téren nem találtam kihívóan fura és merész ruhadarabokat. Ha szabad ilyet mondani – és szerintem nyugodt szívvel mondhatom – a Rozé Rizling és Jazz Napok prémium fesztivál, ami az öltözködésben is megjelenik.

Na de nem arra kell gondolni, hogy kosztümös és koktélruhás lányokkal és öltönyös úriemberekkel találkoztam. Sőt, azokat a tipikus ruhadarabokat, amiket csak a fesztivál idejére vennénk elő – kalap, derékra kötött bőrdzseki, magas derekú farmersort, virágos hajpántok - nem minden második emberen, inkább minden 20. fiatalon láttam csak.

Az ide ellátogató vendégek hétköznapi öltözékben, kényelmesen, de mégis „elegáns” és az évszakhoz és napszakhoz megfelelő ruhadarabokat viselve vettek részt a fesztivál második napján.

Az egyik – szerintem – legfontosabb szabály egy fesztivál esetében a ruházatukat tekintve, hogy ne szandált vagy papucsot, de ne is magas sarkú cipőt viseljünk. Mégis ez a fesztivál ezt is megengedi. Ám szerencsére nem sok – de azért egy-két hölgy akadt, akik megpróbáltak a macskaköveken az emberek között szlalomozva ám magabiztosan tipegni magassarkújukban.

Miután ezeket a megfigyeléseket megtettem és konstatáltam, hogy végre egy olyan fesztiválon vehetek részt, ahol nem kell minden harmadik emberen megbotránkoznom kinézetét illetően, nyugodt szívvel élveztem a varázslatos környezetben a fesztivál remek hangulatát.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.