Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Tisztelgés a herceg előtt

2017. július 15. 4:30 // Forrás: Ecoport / VeszprémFest
„Tedd le a „funky-s” fegyveredet, és gyere velünk a táncparkettre! Szeretkezni és zenélni - egyedül ezekért érdemes küzdeni. Mi vagyunk az új erő generációja, és megváltoztatjuk a világot. Már csak te állsz az utunkban. Régimódi zenéd, elavult gondolataid nem kellenek. Elegünk van abból, hogy te dirigálsz.”

Ez az őszinte kinyilatkoztatás pontosan lefedi nem csak Prince, de a The New Power Generation (The NPG), a legendás énekes hajdani zenekarának hitvallását is. A The NPG 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, amikor is Prince új irányt vett és 3rdEyeGirl név alatt új együttest alapított. 2015-ben azonban a The New Power Generation néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t.

A The New Power Generation élőben az 1990-es Nude Tour során, albumon pedig az 1991-es, kritikusok által is éljenzett Diamods and Pearls-szel mutatkozott be, amelyről több dal került föl a Billboard slágerlistájára, mint bármely más, a Purple Rain óta kiadott Prince albumról. A Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött az együttes kétségkívül az egyik legsikeresebb kísérő bandává vált a világon.

A 2016. októberi minnesotai ”Official Prince Tribute Concert” sikerére alapozva határozták el, hogy újra összeállnak, és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét. Az NPG tagjai szinte az eredeti felállásban, több, Prince zenei-baráti köréből érkező vendég énekessel érkeznek a VeszprémFest záró napján, július 15-én a Veszprém Arénába. A koncerten legnagyobb slágereiket adják elő, nem hiányzik majd a listáról a Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Nothing Compares To You Diamonds & Pearls, Cream és a Purple Rain sem.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.