Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új parkolóhelyekkel bővül a város

2017. július 11. 1:15
A Jutasi úti sportpálya mellett, az Erdész utcai parkolóban összesen 22 férőhelyet alakítottak ki.

A Veszprém egyik legszebb területén található sportpálya mellett régóta szükség volt egy parkoló kialakítására. Az igény elsősorban az ide érkező sportoló gyerekek szüleitől, illetve a pályát felügyelő sportklubtól érkezett, de a lakosság részéről is folyamatosan érzékelni a keresletet új parkolóhelyek kialakítására.

Az Erdész utcában nagyjából másfél-két hete kezdődtek el a munkálatok, aminek eredményeként közel 400 négyzetméteren 22 új parkolóhelyet alakítottak ki – tájékoztatott Némedi Lajos alpolgármester kedd délelőtt a helyszínen. Az autók elhelyezésének megoldása mellett az úttest felületét is megújították, illetve korszerű közvilágítást kapott a hely.

A projekt fő megvalósítója az önkormányzat volt, akik mintegy 10 millió forinttal járultak hozzá a közel 17 millió 700 ezer forintos beruházáshoz, a költségeket későbbi elszámolásban végzik. Az önrész mellett az FCV Sportszervező Kft. közbenjárására TAO támogatásból további 5 millió forintot tudtak fordítani a projektre, illetve segített a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

A munkálatok még nem záródtak le, a parkoló várhatóan július végére készül el teljes mértékben, az ősszel pedig 6 facserjét ültetnek el majd a területen, hogy a későbbiekben majd árnyékosabb, zöldebb környezet fogadja az ide érkezőket.

Némedi Lajos hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a gépjárművek számának ugrásszerű növekedése miatt még további parkolóhelyekre lenne szükség a városban, ennek megoldásán folyamatosan dolgoznak.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.