Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Útlezárások, óriáskerék, selfie színpad és új foodtruck utca is lesz az idei Utcazenén

2017. július 12. 1:00
Na meg egy csomó hazai és nemzetközi zenekar. Éjjel új autóbusz járatok is indulnak a környék településeire. A fesztivált jövő héten, július 19-22. között rendezik meg.

Az idén nagykorúvá váló veszprémi fesztiválról szerda reggel tartott sajtótájékoztatót a főszervező Muraközy Péter és Porga Gyula polgármester.

A Hangvillában tartott eseményen elhangzott: idén húsz kiválasztott zenekar verseng a fődíjakért, akik mellett a világ számos pontjáról érkező banda szórakoztatja az utcára került nagyérdeműt. 4 nap alatt 11 helyszínen 62 zenekar ad összesen 168 koncertet.

Teljesség igénye nélkül például itt lesz Mr. Alboh, a tavalyi Metro Music Awards- díjas Hugo Barriol, az alter gitáros Daniel Docherty, az EDM-et, hip-hopot, indie rockot ötvöző The Trouble Notes, a Kraków Street Band, a Will and The People, a Hillybilly Moonshiners és a francia L’entourloop. A részeletes programkínálat IDE KATTINTVA böngészhető.

Porga Gyula kiemelte, a Veszprémi Utcazene Fesztivál is egy olyan rendezvény, amely a VeszprémFesthez és a Rozé Rizling és Jazz Napokhoz hasonlóan nem importált, hanem tipikus veszprémi esemény, amelyet a mai napig a városban élők gondoznak.

"Nagy ugródeszka lehet ez a fesztivál a hazai popipar szereplőinek hisz’ tavaly például a Lóci játszik nyert Veszprémben, akik idén már a Nagy-Szín- Pad! tehetségmutató nyerteseként a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadán lépnek föl. Persze nem lehet ilyen szoros összefüggést vonni, de az is igaz, hogy például Petruska pályafutása is a Utcazene Fesztiválon indult, majd a 2016-os Dal felfedezettje lett, most pedig már nálunk a zsűri tagja” – tette hozzá Muraközy Péter.

Új Food Truck utca és selfie színpad

Idén júliusban immár harmadik alkalommal érkezik a mozgó vendéglátás krémje Veszprémbe. Budapest után itt szokott lenni a legnagyobb Food Truck Show, a legtöbb kocsi vidéken, épp ezért belváros mellett az Óváros téren új Food Truck utcát nyitnak a szervezők.

Két éve így nézett ki a belvárosi rész:

Idei újdonság még az úgynevezett Selfie Színpad is. A Kossuth Lajos utcai helyszínen Spotify előfizetésért túlméretezett hangszerekkel fotózkodhatnak az érdeklődők. Az óriáskereket a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is felépítik- mondta el Muraközy Péter. Tavaly erről egy kisvideót is készítettünk:

Útlezárások este 9 órától

A fesztivál ideje alatt a látogatók biztonsága és megnövekedett terrorveszély miatt útlezárások lesznek a városban, 21:00-03:00 között.

Eszerint az Óvári Ferenc utcán, a Megyeháza téren, a Horgos utcán, a Szabadság téren, a Brusznyai Árpád utcán és a Haubner Máté parkban csak a megkülönböztetett járművek, az adott utcákban lakók járművei, illetve a tömegközlekedési eszközök közlekedhetnek.

A lezárások miatt a fő közlekedési irányok is módosulnak majd: egyrészt a Dózsa város irányából a belvárosba érkezőknek, valamint a Budapesti út írányából a Dózsa városba haladóknak kell változtatni a megszokott útvonalon.

Új buszjáratok hajnali kettőtől

Az ÉNYKK Zrt. új járatokat is közlekedtet jövő a csütörtöktől a fesztivál ideje alatt.

- 02.00 órai indulással:

- Veszprém – Márkó – Bánd – Herend (17-es állásról)

- Veszprém – Eplény – Olaszfalu – Zirc (11-es állásról)

- Veszprém – Kádárta – Gyulafirátót (13-as állásról)

- Veszprém – Szentkirályszabadja – Balatonalmádi – Fűzfőgyártelep – Litér (14-es állásról)

- Veszprém – Felsőörs – Alsóörs, forduló - Lovas – Paloznak – Csopak – Balatonfüred (8-as állásról)

- Veszprém – Nemesvámos – Hidegkút – Tótvázsony – Barnag – Vöröstó – Nagyvázsony (10-es állásról)

- Veszprém – Hajmáskér – Öskü – Várpalota (15-ös állásról)

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.