Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Villáminterjú a ma fellépő Group 'n' Swinggel

2017. július 15. 4:00
Kényelmes, táncolásra alkalmas cipőben menjen ma este mindenki az Óvárost térre, hisz 22 órától lép színpadra Magyarország első számú Swing és Boogie Show zenekara.

A 2006-ban alakult Group 'n' Swing az elmúlt évek alatt nagy utat járt be, nem csak a szó szoros értelmében, hanem stilisztikailag is. Az eredeti elképzelés szerint a zenekar Amerika 40-es 50-es éveinek hangulatát volt hivatott felidézni, a swing, a shuffle, valamint a boogie legjelentősebb képviselőinek slágerein keresztül (Louis Prima, Keely Smith, Frank Sinatra, Dean Martin stb.).

Azonban az ugrásszerűen növekvő, minden korosztályt képviselő rajongótáboruknak, és a jelen kor igényeinek megfelelve, a zenekar repertoárját a saját szerzeményeik mellett mára már olyan óriások slágerei is gazdagítják, mint Michael Bublé, Barry White, Paul Anka, Norah Jones, Billy Joel vagy éppen Amy Winehouse. "Botrány" című lemezük 2013-ban Fonogram Díjat kapott, a Szórakoztató Zenei Album kategóriában.

Visszajáró vendégek vagytok a Rozé Rizling és Jazz Napokon. Milyen helyet foglal el a város a szívetekben?

Veszprém városa a Group'n'Swing zenekar életében fontos szerepet tölt be, hiszen már számos alkalommal adtunk itt koncertet, fantasztikus közönség előtt. Lenyűgöző, hogy milyen sokszínű kulturális élettel találkozik az, aki Veszprémbe látogat. Sok nagyszerű barátunk él itt, akikkel mindig nagy örömmel találkozunk. Ezenkívül a zenekar néhány tagja a közelben szokta kipihenni a zsúfoltabb időszakok fáradalmait, szóval valóban kedves szívünknek a város.

Milyen projekten dolgoztok jelenleg?

Jelenleg hatalmas erőbedobással készülünk vadonatúj produkciónkra a Maffia Swing táncegyesülettel, akik hihetetlen profizmussal, szorgalommal dolgoznak. Aki pedig a teljes apparátust összefogja, nem más, mint Kovács Gábor Dénes rendező. A nagyérdemű ezt a koncert musicalt, - amely a Holdfény mulató nevet kapta, - első alkalommal augusztus 4-én illetve 5-én 20.00-tól tekintheti meg Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Mire számíthatunk tőletek szombaton?

Szombaton sem számíthat másra a közönség, mint önfeledt szórakozásra! Sok vidámsággal, illetve nagyszerű zenével készülünk, továbbá igyekszünk mindig interaktívvá tenni koncertjeinket és bevonni a közönséget. Tehát kényelmes, táncolásra alkalmas cipőben jöjjön mindenki!

Léptetek már fel nagyobb színpadon és kisebb fesztiválokon is, mint például ez a mostani. Nyilván más érzés a kettő. Mitől?

Valóban más... Amikor egy kisebb színpadot kell betölteni, egy kisebb létszámú közönséget kell bevonni, az gyorsabban, könnyebben történik. Hamarabb lesz családias, "mintha mindig ismertük volna egymást" érzetűvé válik percek alatt a koncert. Láthatod azonnal a reakciókat, még a leghátsó sorokban is. A nagyszínpad egészen más dimenzió. Nagyobbak a távolságok, sokkal nagyobb a tér. Ami persze lehetőséggel teli és a 10 tagú zenekarnak alkalma nyílik, hogy koreográfiákat is csináljon, de feladat megtölteni. De talán a legfontosabb, hogy minden esetben igyekszünk az összes energiánkat és szeretetünket felvinni a színpadra és odaadni a közönségnek, bármekkora is legyen az.

Ha a zenekar egy bor lenne, melyik fajta lennétek?

Ha a zenekar bor lehetne, Merlot lenne. Mert időtálló, mert képes más, például cuvée borokat lágyítani, és mert rengeteg közkedvelt íz jelenik meg benne. Egyébként ez a bor Rékának és Pistinek a legnagyobb kedvence!

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.