Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Íródeáknál már kedden szólt a zúzda

2017. július 19. 3:00
A feltörekvő veszprémi és környékbeli zenekarok megszokotthoz képest egy nappal korábban, kedd este kezdték meg koncertjeiket az Íródeák Művészeti Udvarban. Folyt a sör és a fröccs, szólt a rock 'n' roll.

Az Íródeák Művészeti Udvart, azaz az IMU-t évek óta a Veszprémi Utcazene Fesztivál ideje alatt rendezik, ám attól teljesen független. A koncerteket idén a megszokotthoz képest egy nappal korábban, már kedd délután elkezdték. Az egy napos hosszabbításra a jelentkező zenekarok nagy száma miatt volt szükség.

A minifesztivált az Íródeák teaház és kávézó kilenc éve hozza össze, hat éve pedig a feltörekvő zenekarok és zenészek csoportosulása, az Élő-Zene Egyesület is becsatlakozott a szervezésbe.

A Sunday Shift zenekar a 2017-es IMU-n.A Sunday Shift zenekar a 2017-es IMU-n.

Egy átlagos kedden már közel annyian voltak, mintha hétvége lenne. Pedig hol van még a péntek és a szombat?!

A koncerteken minden korosztály megfordult. Nem kevés családost is lehetett látni a megyei könyvtár udvarában este 9 után.

A fellépők között lesz Nickelback és Guns 'n' Roses tribute banda is. A szponzor hiányának ellenére jó volt a hangosítás, a fénytechnika is évről-évre fejlődik.

A sör és a fröccs is rendesen fogyott, ahogy annak ilyenkor lennie kell. Ennek ellenére mindenki kultúráltan szórakozott.

A Tilos a B zenekar koncertje a 2017-es IMU-n.A Tilos a B zenekar koncertje a 2017-es IMU-n.

Az első koncert szerdán 17:45-kor, csütörtöktől szombatig 17:00-kor kezdődik, az utolsók pedig éjfél után kezdenek. Idén közel 40 banda lép fel az Íródeák kávé és teaház udvarán. A részletes program a Facebookon böngészhető.

Ge. Á.
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.