Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Ha Veszprém, akkor állatkert!

2017. július 28. 12:06
Mit is ajánlhatnánk a Tourinform Irodával közösen a Veszprémbe látogatóknak, és a helyieknek is egyaránt, mint a város egyik büszkeségét, az állatkertet.

Hétvégére visszatér a strandidő, de még nem az igazi kánikula, és vannak, akik nem igazán szeretnek a lehűlt Balatonban pancsolni. Számukra, de azoknak is akik a meleg ellenére is szeretnének kirándulni Veszprémben, kirándulás tippünk a festői szépségű Fejes-völgyi területen elterülő állatkert.

A magyar Afrika kutatóról – Kittenberger Kálmán – elnevezett állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező állatkertje. És nemcsak régi hagyományokkal, de híres sztár állatokkal is büszkélkedhet. Itt van például Pablo, az orrszarvú, Zuri, a kiszsiráf, de híres Alfréd, a huszármajom is. És itt élt Böbe, minden idők leghíresebb magyar csimpánza is.

Az állatkert mindig újdonságokkal várja az idelátogatókat. Egyéves születésnapját ünnepelhette idén Magyarország egyedülálló Dinó Parkja, mely a veszprémi állatkert egyik kiemelkedő látványossága, és a gyerekek kedvenc célpontja.

És hogy még izgalmasabb legyen a kirándulás az állatkertben, minden nap látványetetést tekinthetünk meg a délelőtti és a kora délutáni órákban.

Reméljük kedvet kaptak egy kis állatkerti kiránduláshoz és akár már hétvégén meglátogatják Pablot, az orrszarvút, vagy a nemrég született ormányos medve bébiket!

Az állatkert nyitva tartásáról és belépőjegyek áráról az állatkert honlapján a www.veszpzoo.hu oldalon tájékozódhatnak.

Krónusz-Riskó Annamária
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.