Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyilvánosak a felvételi ponthatárok

2017. július 26. 20:18 // Forrás: mti, felvi
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pontszámokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.

Szerda este nyolckor nyilvánossá tették a felvételi ponthatárokat.

A Pannon Egyetem ponthatárait ide kattintva érheti el, a Hittudományi Főiskola pontjai itt tekinthetők meg.

A Hittudományin a szociális munka szakon nappali tagozatra mind államilag finanszírozott, mind költségtérítéses képzésre 294 ponttal lehetett bekerülni, levelezőn 290 ponttal. Az iskola legmagasabb pontszámú képzése az osztatlan,10 féléves hittanár-nevelőtanár; természetismeret-környezettan tanár szak, ahova 344 ponttal lehetett bekerülni.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán már több 400 pont fölötti szakot is találunk. 444 pont kellett az emberi erőforrások szakra, 447 a magyar nyelvű gazdálkodás és menedzsment, 466 a kereskedelem és marketing, 480 a nemzetközi gazdálkodás, 452 a pénzügy és számvitel, 420 a turizmus és vendéglátás angol, 424 a magyar nyelvű veszprémi képzésére. A felsoroltak mind nappali, államilag finanszírozott képzések. Ezek költségtérítéses párjára 300 ponttal illetve az alatt is be lehetett jutni.

A Műszaki Informatikai Karon ennél szerényebb eredménnyel is sikeresek lehettek a felvételizők: a kar legnagyobb pontszáma 348 volt, amit a mérnökinformatikus szakon vártak el mind államilag finanszírozott, mind költségtérítéses képzésben, nappali tagozaton.

A Mérnöki Karon már 300 pont alatt maradt a belépési küszöb, a legtöbb pontra a környezetmérnöki szakon volt szükség, itt 298 a ponthatár mind államilag finanszírozott, mind költségtérítéses nappali képzésen.

Keményebb dió volt bejutni a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karra: itt minden osztatlan és alapképzésre 300 fölötti pontszámot vártak el. A legnehezebb az osztatlan 10 féléves magyartanár; német nyelv és kultúra tanára szakra volt bekerülni, itt 428 volt a határ.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön. 2024. február 8. 10:43 Petőfi Sándor, vagy Lázár Ervin műveit elemezhetik a ma érettségizők Petőfi Sándor, vagy Lázár Ervin műveit elemezhetik a ma érettségizők Hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák. Ebből a tárgyból középszinten 72 569, emelt szinten pedig 1771 tanuló ad számot tudásáról. 2023. május 8. 11:23 Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések továbbtanulás Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn. 2023. március 20. 9:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.