Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Cseh Tamásra emlékeztek Bakonybélben

2017. augusztus 15. 3:00 // Forrás: fotó: wmn.hu
Hétvégén Énekmondók Emlékezete címmel tartottak zenés estet Cseh Tamás tiszteletére, aki a bakonybéli indiánjátékok kitalálója, a település díszpolgára volt. Cseh Tamás nyolc éve hunyt el.

A programok szombaton 17 órakor kezdődtek Cseh Tamás kedvenc helyén, a Szent-kút kápolnánál. Verseket, zsoltárokat, történeti énekeket hallhatott a közönség Lantos Szabó István, Kátai Zoltán és Róka Szabolcs Tinódi-lant díjas művészek előadásában. Majd betyárballadák és bakonyi népdalok hangoztak el Marticsekné Szentkereszty Judit, a Bakonyi Népdalkör, valamint Husi Gyula és Takács Krisztián népzenészek előadásában.

A közönség ezek után megtekinthette a Cseh Tamás arcai - Keresztül-kasul a századokon című filmet, amelyet Hanák Gábor rendezett. A film a Cseh Tamás Archívum és a Mozgóképkincs Alapítvány támogatásával valósult meg.

A tábortűz körül Mülhauser Martina gitáros-énekes idézte fel Cseh Tamás dalait, amiben közreműködtek a Tinódi-lantos művészek is. Désiré-dalokkal teli est volt, az éneklésbe a közönség is bekapcsolódott.

Tokos Bianka

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.