Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Most vagyok itt először?

2017. augusztus 14. 3:00 // Forrás: fotó: avilagtitkai.com, reincarnationafterdeath.com
A lélekvándorlás vagy reinkarnáció olyan antropológiai nézet, mi szerint az ember lelke halála után bizonyos idő elteltével új testben ismételten megszületik.

A lélekvándorlás témája kimeríthetetlen, sokakat foglalkoztat. Egyesek szerint a Biblia is tele van a reinkarnációról szóló utalásokkal.

Egyes keleti vallások (buddhizmus, hinduizmus, dzsainizmus) szerint az újjászületések sorozata, az ún. szanszára mindaddig folytatódik, amíg az egyre tökéletesebb életek során az egyén meg nem szabadul a karmájától, és el nem éri a nirvána állapotát. Ettől függően vannak, akik már sok megélt életet hagytak maguk mögött, és öreg lelkük van, míg mások kevés életet éltek meg. A karma jelentése tett, cselekedet, törvénye szerint minden tettünk következményekkel jár.

Rengeteg mű született a reinkarnáció témájában. Ismert Bruce Goldberg Előző életek, jövendő életek című műve, illetve Dr. Ian Stevenson Előző életek nyomában című könyve. Az amerikai pszichiáter több mint háromezer gyerek esetével foglalkozott, akik azt állították, illetve bizonyították is, hogy emlékeznek előző életükre. Az egyik ilyen híres eset James Leininger története. A kisfiú kiskorától imádta a repülőket, profi módon el tudta mondani, hogyan kell egy vadászgép tartályát leszedni, és más szabályokat is ismert. A kisfiúnak szörnyű rémálmai jelentkeztek. Az édesanya állította, hogy fia az éjszaka közepén sokszor kiabálva riadt fel, majd amikor felébredt, csak annyit mondott, hogy a repülőgép elégett a tűzben, és a kicsi ember nem tudott kijutni belőle. A szülők reinkarnációs terapeutához fordultak, a terapeuta segítségével egyre több részlet derült ki James korábbi személyazonosságáról. A kisfiú édesapjának elmesélte, hogy egy Natoma nevű hajóról szállt fel a gépe, és emlékezett a másodpilóta nevére, sőt arra is, hogy őt magát Iwo Jimánál ölték meg a japánok, egészen pontosan 1945. március 3-án. Kiderült, a Natoma egy létező, a második világháborúban szolgáló amerikai hadihajó volt, a szülők rátaláltak a pilótára, James R. Houston Jr.-ra, aki 1945. március 3-án, az Iwo Jima-i csatában vesztette életét. Minden bizonnyal ő reinkarnálódott a kicsi Jamesben.

Mi az a reinkarnációs hipnózis és terápia? A hipnózis során a hipnotizált visszalép arra a szintre, ahol a tudattalan nyelve kerül főszerepbe. Korregresszió segítségével kideríthető, hogy mikor blokkoltunk le egy olyan múltbeli, előző életbeli eseménnyel kapcsolatban, ami ma is hatással van ránk. Ennek segítségével megoldódhatnak fóbiák, félelmek, szorongások, és olyan hamis hitrendszerek, amelyek nagyban befolyásolták az egyén életét. A reinkarnációs hipnózis során átélt emlékek jelenvalókká válnak, azt a kliens újra átéli, az elfojtott emlékek felidézésvel, átélésével azok oldódnak.

Az alábbi videón Peter Ramster, ausztráliai hipnoterapeuta kísérlete látható. Négy hölgyön alkalmazott regressziós hipnózist, hogy visszavigye őket előző életük helyszíneire, a hipnózis után pedig bizonyítékokat kerestek az általuk elmondottakra. Helen Pickering előző életében Dr. James-nek hívták, 1807-ben született, és orvosnak tanult a Marischal Főiskolán, Aberdeen-ben. A hipnózis alatt el tudta mondani előző életének helyszíneit, részletesen leírta az épületet, ahol tanult, a könyvtárat, amit ismert. Ellátogatva a helyszínre, felismerte az épületet, és el tudta mondani a változásokat. Jenny Green Dorothy Halman-ként élt Düsseldorf-ban zsidó tinédzserként a náci Németország alatt, a Holokauszt idején.

A témában több film is készült, kiemelkedő az Origins (magyarul A szem tükrében) című 2014-es alkotás, ami a szem történetén keresztül rajzolja meg a reinkarnáció lehetőségét.

Tokos Bianka
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.