Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zánka, Balaton, remek hangulat – így telt a Pannon Egyetem Gólyatábora

2017. augusztus 30. 4:00
400 gólya ünnepelte Zánkán azt, hogy a Pannon Egyetem hallgatója lett az egyetem hivatalos Gólyatáborában augusztus 25. és 28. között.

Augusztus 25-én délelőtt több, mint 400 izgatott veszprémi egyetemistától volt hangos a zánkai tábor helyszíne. A gólyák érkezését a patronálóként jelen lévő felsőbb éves hallgatók is izgatottan várták, és egy perc pihenőt sem engedtek nekik. A regisztráció után játékokkal, énekekkel és a tábor hivatalos gólyatáncával szórakoztatták őket. Miután az összes gólya megérkezett és megtalálta patronálóját, kis csoportos beszélgetések alakultak ki, ahol a gólyák kérdezhettek az egyetemről, annak működéséről és a szakjukról, melyre felvételt nyertek.

Az ismerkedést követően került sor a Pannon Egyetem 2017-es Gólyatáborának hivatalos megnyitójára, ahol a gólyákat köszöntötte Haraszti László kancellári megbízott, Horváth Evelin, a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke és Gál Balázs megbízott oktatási igazgató.

A köszöntőket követően az egyetem büszkeségei tartottak előadást a kollégiumi életről, a sportéletről, az Erasmus és a külföldi tanulmányok lehetőségéről, a Hallgatói Önkormányzatról és a hallgatói életről, valamint arról, hogyan és milyen egyszerűen lehet jól tanulni az egyetemen úgy, hogy közben jól is érzed magad.

Csodálkozó arcokat láttunk mindenhol, mikor a zsűri bemutatása megtörtént. A megnyitón még rególyaként előadást tartó diákok – akik nagyon jól beépültek a csapatok és a gólyák közé – egyszer csak zsűriként mutatkoztak be. Kristofics Adél, az első női diákrektor; Horváth Evelin, HÖK elnök; Deli Kitti, Dörgő Gyula és Sárosi Máté diákrektor jelöltek, valamint Csrepka Máté, a XVII. VEN diákrektora alkotta az idei Gólyatábor zsűrijét.

A hangulatot ezzel megteremtve táncolták el a gólyák a gólyatáncot és kezdetét vehette a tábornyitó buli.

A második nap mozgalmasan telt a gólyáknak, hiszen a délelőtti és az ebéd utáni sportprogramon, mely a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) jóvoltából valósult meg, a hőség ellenére is jól érezték magukat. Este pedig a tábor szokásos nagyvetélkedője következett, melyre a 4 csapat egymás után vonult a szállástól a sportcsarnokba. Libabőrözve vonultam velük én is, és hallgattam ahogy a 4 csapat indulójukat, csapatuk sorszámát és csapatnevüket skandálva és túlharsogva „ellenfelét” lelkesíti egymást.

A nagyvetélkedőn a szervezők különböző közösségépítő és ügyességi feladatokkal készültek a csapatoknak, akik megmutathatták mennyire gyorsak, ügyesek és kreatívak. Itt a zsűri már figyelte a teljesítményüket és pontozta a feladatokat. A vetélkedőt követően az estét hajnalig tartó zenés-táncos mulatsággal zárták.

Elérkezett a Gólyatábor utolsó napja, amikor a résztvevőket délelőtt egy kisebb sétára invitálták a szervezők. A tábor területén 8 feladat várta őket előre kijelölt helyeken. Minden feladatnál a checkpoint-vezető segítségével vicces feladatokkal szerezhettek pontot csapatuknak. A délután strandolással és a gálaműsorra való készüléssel – zászlófestés, tánc betanulása és gyakorlása – telt.

Vasárnap este kiderült, melyik csapat bizonyult a legjobbnak az idei Gólyatáborban. A lelkességük és a hangjuk a fáradtság ellenére sem hagyta el az elsősöket. A gálaműsorban minden csapat a maximumot nyújtva szerepelt. Volt tánc, éneklés, slam poetry és sok-sok nevetés. A zsűrinek nehéz dolga volt eldönteni, ki legyen a legjobb, de végül - immáron negyedik alkalommal - a vegyészmérnök és a mérnökinformatikus hallgatók csapata bizonyult a legjobbnak.

Ám minden csapat nyertes, és itt nem arra gondolok, hogy a zsűri a a többi három csapatnak is kiosztott valamilyen díjat (legjobb induló, legjobb főműsor). A barátságok, melyek itt köttetnek, örök életre szólnak, mind a gólyatársaikkal, mind a patronálójukkal. A hangulat feledhetetlen volt, és sokan a hétfő reggeli hazautazáskor könnyes szemmel vettek búcsút csapattársuktól. Ám ez nem a megszokott búcsú volt, és ezt ők is tudták, hiszen életük legmeghatározóbb időszaka még csak most kezdődik.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.