Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Nem szegte a futók kedvét az őszies időjárás

2017. szeptember 3. 4:10
A hűvös, szeles idő dacára több mint háromszázötvenen mérettették meg magukat az idei Veszprém Félmaratonon.

Vasárnap délelőtt a veszprémi História kertben gyűltek össze a futás szerelmesei. Ismerős arcok, baráti társaságok köszöntötték egymást a lassan hagyománnyá érő viadalon, melyet a vehir.hu hírportál és a Sobri Jóska kalandpark támogatásával rendeztek meg.

A szervezők idén is kiírták a kedvcsináló, két kilométeres távot. Itt a legkisebbek mérhették össze tudásukat egy igazi élménykörön, de volt, aki bemelegítésre használta fel a futamot a fő számok előtt. A futók zöme a hosszabb távok miatt választotta a királynék városát vasárnapra. Mintegy 350 résztvevő vágott neki Veszprém utcáinak a 11 km-es és félmaratoni táv közös rajtjánál.

Az egy- és a kétkörös távot is szélvédett, városi pályán teljesítették a futók. Többek megszokhatták már, hogy Veszprémben nem maradhatnak el a komolyabb kaptatók sem, amiért többek között a völgyhíd páratlan látványa kárpótolhatta a versenyzőket.

Az egykörös, 11 km-es távon a SzoESE versenyzője, Kovács Attila ért célba elsőként 36.04-es idejével. A hölgyek között pedig Mód Györgyné haladt át elsőként a célvonalon 49.10-es eredménnyel.

A félmaratoni távot Szekeres Tamás nyerte, 1 óra 21 perces ideje megsüvegelendő teljesítmény, hiszen 500 méteres szintkülönbséggel is meg kellett küzdenie a táv során. Gálné Józsa Bernadett pedig 1:35.06-os idővel nyerte a hölgyek félmaratoni versenyét.

A kategóriánkénti legjobbakat serleggel, a dobogósokat érmekkel jutalmazták. A díjakat Ovádi Péter önkormányzati képviselőtől vehettek át a versenyzők.

A futóverseny részletes eredményeit itt érheti el hamarosan.

Zatkalik Dániel
Domján Attila
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.