Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiváló európai desztinációk között a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.

2017. szeptember 20. 15:58 // Forrás: veszpreminfo.hu
A turisztikai ügynökség a „Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja” címet viselő pályázatán került be az 5 legjobb közé „Kiváló Európai Desztinációk” - „European Destinations of Excellence'' (EDEN) témában.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált 2016/2017-ben kiírt pályázat témája a kulturális turizmus volt, amelynek keretében Magyarországon „Vidéki MÚZSA kerestetik – Műemlékek, Úti célok, Zseniális Attrakciók" címmel választották ki a legjobb desztinációt.

A pályázaton további partnerekkel együttműködve a Veszprémi Turisztikai Noprofit Kft. is indult Veszprémi múzsák: az örök nő négy arca – Múz(s)eális kalandok a királynék városában és a Bakony-Balaton térségben című pályázatukkal. Utóbbi tulajdonképpen egy a négy évszaknak és egy több korcsoportot is megcélzó csomagajánlat.

A versenyben közreműködő partnerek voltak:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Zirc Városi Önkormányzata, Ciszterci Látogatóközpont Kft., Herend Város Önkormányzata, Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., Művészetek Háza Veszprém, Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ, Veszprémi Ünnepi Játékok Közhasznú Nonprofit Kft., Veszprémi Turisztikai Egyesület, Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft., Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft., Balatonalmádi Turisztikai Egyesület, Tihanyi Legenda Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázatot többlépcsős szakmai értekezés követte, amelyben olyan intézmények és személyek mondtak véleményt az indulókról, mint az MTÜ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztréium, a Miniszterelnökség Kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkársága és az EMMI Kultúráért felelős államtitkárságának képviselője. Az érintettek személyesen is ellátogattak a pályázó térségekbe, ami alapján a 17 pályázóból ötöt juttattak a döntőbe: Veszprém mellett Gyula, Pécs, Székesfehérvár és a Felső-Tisza-vidék kapott meghívást a szakmai záró konferenciára.

Megosztott első helyezett lett végül az Irány Pécs Nonprofit Kft. - KULTÚR(K)ALAND és a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. - Tündérmező öröksége - Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken című pályázata.

Nem búslakodtak a többiek sem, a legjobb ötöt elismerő oklevéllel jutalmazta a bizottság, az MTÜ pedig a következő évben 500 ezer forinttal támogatja Veszprémet marketingeszközeinek fejlesztésében. A Veszprémről és térségéről készült csomagajánlatok megjelennek az eden.itthon.hu micro-site-ján, ahol link segítségével el lehet majd jutni a térség önálló honlapjához is.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.