Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Fiatalok a kultúráért, kultúra a fiatalokért határok nélkül

2017. szeptember 22. 10:04
A Hallgatók a Művészetért Egyesület és a Magyar Ifjúsági Konferencia bemutatja: III. Pannon UniFest összművészeti ifjúsági kulturális fesztivál Veszprémben 2017 október 9. és 15. között.

A kultúrát és az ebből kibontakozó művészeti ágakat, mint összekötő kapcsot hívja segítségül a fiatalok közti párbeszéd megteremtéséért a Hallgatók a Művészetért Egyesület, amely idén, immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Pannon UniFest elnevezésű ifjúsági kulturális fesztivált Veszprémben. Október 9-15 között a Királynék városában találkoznak a hazai és határon túli fiatal tehetségek, hogy megmutassák tehetségüket a világot jelentő deszkákon a közönség és neves zsűri előtt. Az ingyenes fesztiválra október 2-ig lehet jelentkezni.

Előzmények

„A fiatalok egyáltalán nem fogékonyak a kultúrára.” – ezt a hamis sztereotípiát kívánta megcáfolni a Hallgatók a Művészetért Egyesület, amikor 2015-ben életre hívta az első Pannon UniFest ifjúsági összművészeti találkozót Veszprémben. Az Egyesület filozófiája szerint a kultúra és a művészet nem csupán múzeumi vitrinekbe zárt történelmi emlékek, hanem időtlen, újra és újra megújuló értékek összessége. A Pannon UniFest célja az volt, hogy teret adjon az ifjú generáció tagjainak tehetségük kibontakozatására, valamint arra, hogy a neves személyekből álló zsűri építő jelleggel csiszolja talentumukat. Az I. és II. Pannon UniFest-en közel 450 fiatal tehetség lépett színpadra, valamint állította ki alkotásait fotó-mozgókép, ének-zene, színjátszás és próza művészeti ágakban.

III. Pannon UniFest

Ugyanazon célok mentén, kibővült programokkal és a határokon átlépve várja a fellépőket és a nézőket Veszprémbe a szervező Hallgatók a Művészetért Egyesület a III. Pannon UniFest programjain idén ősszel. A megyeszékhelyen az idei évben megvalósuló számos ifjúsági program és rendezvény sorát előkelő helyen színesíti a Pannon UniFest fesztivál is, amely az általános- és középiskolás diákok mellett az főiskolai és egyetemi hallgatókat is meghívja a fesztiválra.

Az Egyesület az első két sikeres fesztivál megszervezését követően idén még magasabbra tette a mércét és kibővítette a fesztivál körét és programjait. A Magyar Ifjúsági Konferenciával való együttműködésnek köszönhetően idén – tavalyi évhez hasonlóan - a határon túli magyar fiatalok számára is megnyílt a lehetőség, hogy bemutassák tehetségüket és részesei legyenek a Pannon UniFest pezsgő, fiatalos programjainak.

„A kultúra, ami összeköt minket.” A Pannon UniFest célja, hogy az azonos érdeklődésű fiatalok számára megteremtse azt a találkozási pontot, ahol amellett, hogy ismerkedhetnek a reflektorfényben a színpadi szerepléssel, tapasztalatokat és hasznos iránymutatást is kapjanak, amelyek segítik jövőbeni útjukat. A fesztivál a színpadi fellépések mellett lehetőséget biztosít a fakultatív programok keretében, hogy a fiatalok megismerjék egymást, új kapcsolatokat, barátságokat alakítsanak ki a hasonló cipőben járó társaikkal.

Programismertetés

A III. Pannon UniFest idén is lefedi a legnépszerűbb művészeti ágak tárházát. A szervezők idén is több művészeti ágban hirdették meg a jelentkezést: fotó, ének-zene, színházi workshop, vers- és prózamondás, rövidfilm szekciókban van lehetőség fellépőként, vagy kiállítóként részt venni a fesztiválon.

Az idei év különlegessége, hogy a fellépések, a nagyérdemű közönség előtt való bemutatkozás mellett a résztvevők egy szakmai workshop keretében neves és érdemes művészek és szakmaibeli trénerek részvételével csiszolhatják tudásukat, kaphatnak építő kritikát annak érdekében, hogy tehetségüket a jövőben – akár már a fesztivál színpadán való fellépéskor – még érettebben, tökéletesebben tudják kamatoztatni.

A workshopon a különböző művészeti ágak képviseletében olyan kiváló művészeket és szakembereket tisztelhetünk, mint Oberfrank Péter, Liszt Ferenc-díjas karmester, zenész.

A fesztivál utolsó három napján felfénylenek a reflektorok a színpadokon és kezdetét veszik a fellépések, próza, ének-zene, színjátszás kategóriákban, valamint bemutatásra kerülnek a fotó és mozgóképes szekcióra érkezett pályaművek is.

A bemutatók helyszínéül a veszprémi Pannon Egyetem színházterme, valamint főépületének Aulája szolgál, illusztris környezetet biztosítva az országos ifjúsági fesztiválnak.

A Pannon UniFest célja, hogy minden résztvevő – legyen szó fellépőről, vagy nézőről – nyertese legyen a rendezvénynek, feledhetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal távozzon. Tét nélkül azonban nincs verseny, ezért a szervezők a tavalyi évhez hasonlóan idén is értékes nyereményekkel díjazzák a legkiválóbb fellépőket, melyek odaítélésről a workshop trénereiből összeálló szakmai zsűri dönt.

A 2017. évi Pannon UniFest keretében a fellépők minősítést szerezhetnek a szakmai zsűritől, amelyet egy általuk aláírt díszoklevél igazol majd.

A fesztivál mind a fellépők, mind az érdeklődő nézők számára ingyenes.

Fellépőként jelentkezni online, az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével van lehetőség: http://pannon-unifest.eu/jelentkezz

A Pannon UniFest összművészeti ifjúsági fesztivált Veszprém MJV Önkormányzata a szervező Egyesülettel való együttműködés értelmében kiemelt városi rendezvényként kezeli és ajánlja az érdeklődők számára.

A fesztivál Dr. Navracsics Tibor az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztos fővédnöksége, valamint Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének és Ovádi Péter Veszprémi Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőjének védnöksége alatt valósul meg.

A III. Pannon UniFest főtámogatója: Pannon Egyetem

A III. Pannon UniFest kiemelt támogatója: Veszprém MJV Önkormányzata

A III. Pannon UniFest támogatói: Magyar Művészeti Akadémia, Szerencsejáték Zrt.,Nemzeti Együttműködési Alap, Pannon Várszínház

Partnerek: Pannon Ifjúság Fejlesztéséért Alapítvány, VESZKULT Szolgáltató és Kiadó Bt., Laczkó Dezső Múzeum, Lélektér Alapítvány, Fesztiválportál

További információ:

Web: http://pannon-unifest.eu/

E-mail: info@pannon-unifest.eu

Facebook: facebook.com/pannon.unifest

vehir.hu
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.