Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Új elektromos töltőállomást adtak át a belvárosban

2017. szeptember 27. 14:32
Veszprémben ez már a harmadik hely, ahol nyilvánosan is tölthetjük az elektromos autókat.

Tovább bővült a Veszprémben elérhető elektromos töltőállomások száma az MVM Partner által a Bagolyvári Parkolóházba telepített kúttal.

A megújuló energiaforrások növelése és az élhető környezet megteremtése érdekében 2016 októberében stratégiai szintű együttműködési megállapodást kötött a veszprémi önkormányzat és az MVM Partner Zrt. Az együttműködés nem csak tötlőállomások telepítésére, hanem intézmények energetikai felülvizsgálatára, a megújuló energiaforrások fejlesztésére, valamint a környezettudatos közlekedés elősegítésére is kiterjed. A 23 megyei jogú város közül Veszprém az első, ahol az MVM olyan társadalmi programot kezdeményezett, amelynek célja, hogy a lakossággal megismertesse az energiahatékonyság növelésének innovatív módszereit és megoldásait.

Mivel Veszprémben is egyre nagyobb számban jelennek meg villanyautók, a Vásárcsarnok mellé és a Köd utcába telepített töltők után a Bagolyvári Parkolóházban is létrehoztak egyet.

- A töltők és az általuk az elektromos autók számának növekedése nagy mértékben hozzájárul a város klímastratégiai célkitűzéseihez. Abban arra tettünk vállalást, hogy 2026-ra 25%-kal csökkentjük a város szén-dioxid kibocsátását (évi 400 tonnáról 300 tonnára), valamint el kívánjuk érni, hogy addigra a város energiaszükségletének 20%-a a helyben megtermelt megújuló energiaforrásokból származzon - mondta a szerdai átadón Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere.

Séra Balázs és Brányi Mária a Bagolyvári Parkolóház új elektromos töltőállomás átadóján szerda délutánSéra Balázs és Brányi Mária a Bagolyvári Parkolóház új elektromos töltőállomás átadóján szerda délután

- Az MVM Partner Zrt. az MVM csoport tagjaként aktív szerepet vállal az elektromobilitás hazai népszerüsítésében és elterjesztésében. Célunk, hogy a cég megkerülhetetlen szereplőjévé váljon a hazai e-mobilitási piacnak, legyen szó töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztéséről vagy kapcsolódó innovatív szolgáltatások bevezetéséről - fejtette ki Séra Balázs az MVM Partner elektromobilitás osztályvezetője.

Az új töltőberendezést egyébként egy veszprémi amatőr fotós, Benis Attila Benedek-hegyről készült fotója díszíti.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.