Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: Veszprémnek mindig fontosak voltak az idősek

2017. szeptember 28. 11:14
Hamarosan plusz támogatásokat kaphatnak a városban élő nyugdíjasok. Nem telepítenek migránsokat az önkormányzati tulajdonú épületekbe- hangzott el a szeptemberi közgyűlésen.

A szeptemberi közgyűlésen a napirendi pontok tárgyalása előtt szólt fel Ovádi Péter, a Fidesz frakcióvezetője és választókerületi elnöke. Beszédében az időseknek köszönetet mondva kiemelte:

a veszprémi önkormányzatnak mindig kiemelten fontos volt, hogy minden korosztály otthon érezze magát a városban, így a nyugdíjasok is. Ezért is alakult meg például 2011-ben az Idősügyi Tanács, amely feladata, hogy bevonja őket a döntések előkészítésbe, és becsatornázza véleményüket az őket érintő kérdésekben. Az önkormányzat is megemlékezik az idősek napjáról, amelyet idén október 2-án tartanak az Agórában.

Ovádi Péter szerint a városnak fontos az idős korosztályOvádi Péter szerint a városnak fontos az idős korosztály

Kormányzati szinten több olyan intézkedés is történt 2010 óta, amelyek célja a nyugdíjasok életkörülményeinek javítása. 2010 óta 23%-al nőttek a nyugdíjak, a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek és nemrégiben megkezdték működésüket a nyugdíjas szövetkezetek is- hangsúlyozta.

Ovádi elmondása szerint a Fidesz veszprémi frakciója úgy döntött, hogy a városban működő nyugdíjasokkal együtt levélben keresik meg a polgármestert, hogy biztosítson plusz forrást az idei évben lezajló nyugdíjas rendezvényekre, valamint, hogy vizsgálja felül a kommunális adó mérséklésének lehetőségét részükre.

Nem telepítenek migránsokat a Veszprém városi épületeibe

A kötelező betelepítési kvótákkal kapcsolatban a jobbikos Vona Gábor ugyan azt nyilatkozta, hogy pár ezer emberről el lehet gondolkozni, és ellene is szavazott a parlamentben, azonban az emberek biztonságának érdekében a veszprémi önkormányzat elfogadta Forgóné Kelemen Judit(Jobbik) javaslatát, mely szerint a 100%-ban, vagy a többségi tulajdonban lévő az önkormányzati épületekbe átmenetileg se helyezhessenek el illegális bevándorlókat.

A szükséges úthibákat javítják Csatár-hegyen

A Demokraták Veszprémért számos alkalommal nyújtott be kezdeményezést az egyre romló Csatár-hegyi állapotok enyhítése érdekében. Hartmann Ferenc és csoportosulása most azt szeretné elérni, hogy az új, a kormány által kiírt Zártkerti Programmal javítsanak az ottani állapotokon, különös tekintettel az utakra. Porga Gyula polgármester a válaszban kifejtette, nem csak pályázati lehetőségek léteznek, de az elmúlt években 20 millió forintot költöttek az utak ottani javítására, a szabályozás és a fejlesztés azonban nehéz, mert az utak osztatlan közös tulajdonban vannak. Ennek ellenére a „költségvetési pénzből a minimális szükséges javításokat meg fogjuk tenni”- mondta. A tömegközlekedés átszervezése napirenden van- tette hozzá.

„Stabil a kézilabdaklub anyagi helyzete”

Az MSZP-s Hartmann Ferenc második interpellációjánban a klubot korábban működtető, jelenleg pedig felszámolás alatt álló egyesülettel kapcsolatban fejezte ki aggodalmát, hisz annak önkormányzati finanszírozású kintlevőségei vannak. Porga Gyula megnyugtatta Hartmann Ferencet, nincsenek anyagi problémák a klubnál, az új tulajdonosoknak (Duna Aszfalt Zrt. és Veszprémi Építők Egyesület) köszönhetően pedig stabil a klub pénzügyi helyzete. A polgármester megjegyezte azt is, hogy hosszútávon biztosított a klub jövője, és „soha ilyen jó anyagi kondíciók közt nem volt a klub, mint ma”. Az Állami Számvevőszék pedig sosem tett negatív megjegyzést a klubra- mondta.

Stabil a veszprémi kézilabdaklub anyagi helyzete- mondta Porga gyulaStabil a veszprémi kézilabdaklub anyagi helyzete- mondta Porga gyula

A szakhatóságok és az EU szerint nincs környezetszennyezés Királyszentistvánon

Katanics Sándor (DK) afelől érdeklődött, hogy pontosan miről, tájékoztatta a polgármestert Ovádi Péter, miután részt vett szeptember elején a királyszentistváni hulladékkezelőnél tett bejáráson. Porga Gyula szerint mivel Katanics Sándor sem szokott beszámolni a tapasztalatairól, így Ovádi Péternek sincs beszámolási kötelezettsége. Czaun János (Fidesz), a hulladékkezelő társulás elnöke megjegyezte, folyamatosak a szakhatósági ellenőrzések a területen, legutóbb szeptember 7-én volt egy eu-s ellenőrzés, és egyik szerv sem állapított meg környezetkárosító tevékenységet. "Ha így lenne, azonnal közbelépnének"- mondta.

Az LMP fejlesztené a meteorológiai állomást

Gerstmár Ferenc szeretné, hogy a Szikla-tetőn 2008-ban üzembe helyezett, és tavaly leállt meteorológiai állomásra fordítson pénzt az önkormányzat. Porga Gyula elmondta, sok igény és kérés érkezik az önrkományzathoz, de nem mindig jut rá költségvetési forrás, köztük az állomásra sem. Az újboli üzembe helyezés nagyságrendileg 3 millió forintba kerülne, de "melléteszik a pénzt", ha Gerstmár indítványát a költségvetési tervezésnél támogatják a képviselők.

Utolsó frissítés: 15:10

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.