Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Stabilan működik a Veszprémi Tankerületi Központ

2017. október 3. 1:25
Bemutatta és értékelte tevékenységét a 2016. november 30-án megalakult Veszprémi Tankerületi Központ keddi sajtótájékoztatóján.

A Veszprémi Tankerületi Központ 2016. decemberében 16 önkormányzattal kötött megállapodást 25 köznevelési intézmény működtetésének, vagyonkezelői feladatainak átadás-átvételéről. A Tankerületi Központ 44 intézményből, 44 tagintézményből és telephelyből, összesen 88 feladatellátási helyből áll (7 gimnázium, 1 középiskolai kollégium, 3 gyógypedagógiai intézmény, 1 zenei alapfokú művészeti iskola, 1 pedagógiai szakszolgálati intézmény, 31 általános iskola). Balatonalmádiban 6, Várpalotán 9, Veszprémben 22, Zircen pedig 7 intézmény tartozik a központhoz. Jelenleg 37 kormányképviselő látja el a fenntartói feladatokat.

Szauer István, tankerületi igazgató elmondta, hogy a tankerületi központ munkatársai szakszerű, támogató hozzáállással segítik az intézmények munkáját. Az elmúlt háromnegyed év legfontosabb eredményének a fenntartói bizalom helyreállítását, az intézmények szakmai, pénzügyi stabilitásának, biztonságérzetének megerősítését tartja.

Szauer István hangsúlyozta, minden intézményben zökkenőmentesen indult a tanév. Ez egyrészt köszönhető a nyáron elvégzett karbantartási munkáknak, valamint a 99 százalékos szakos ellátottságnak is.

Szauer István, tankerületi igazgatóSzauer István, tankerületi igazgató

Horváth Éva, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI intézményvezetője kiemelte, a sajátos nevelési igényű tanulók száma az elmúlt tanévekben folyamatosan nőtt. A diagnosztika finomodásával korán felismerhetővé válnak a gyermekek problémái. E tanulók részben a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézményben, nagy részben pedig integrált nevelés-oktatásban tanulnak a különböző köznevelési intézményekben. Megfelelő szakmai színvonalú ellátásukhoz növelték a szakemberek számát, elsősorban az utazó gyógypedagógusi, utazó konduktori hálózatban foglalkoztatottakét. A veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI utazó szolgálata 9 éve működik. Tanévenként átlagosan 35-40 fővel emelkedett az SNI ellátást igénylők létszáma. A Bárczi iskolán kívül a várpalotai Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI is gyógypedagógusi, utazó konduktori feladatokat lát el, ahol a növekedés aránya hasonló a Bárczi iskoláéhoz.

Horváth Éva, a Bárczi-iskola intézményvezetőjeHorváth Éva, a Bárczi-iskola intézményvezetője

A Veszprémi Tankerületi Központ pályázati tevékenysége során közel 2,6 milliárd összértékben nyújtott be támogatási kérelmet európai uniós, nemzetközi és hazai projektek vonatkozásában. Az eddig megítélt támogatások összege meghaladja az 1,7 milliárd forintot, melyben 14 intézmény érintett. A további megpályázott támogatási összeg közel 800 millió forint, melyben 47 intézmény érintett. A megvalósult projektek között szerepel többek között a Noszlopy Gáspár Gimnázum és Kollégium épületegyüttes kollégiumi épületrészének energetikai felújítása, valamint a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola, a Balatonfűzfői Irinyis János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI infrastrukturális fejlesztése. A sor még hosszan folytatható.

Tokos Bianka
Domján Attila
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.