Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

’Az ellenzék álproblémának nevezi a bevándorlást, pedig nem az’

2017. október 17. 19:52
Fontos segítséget és muníciót nyújtani a bevándorlással kapcsolatos vitákhoz, szükség van az egyenes beszédre- mondta Kovács Zoltán parlamenti államtitkár kedd koraeste Herenden.

Itthon már igazi kampányhangulat van, érződik ez a parlamenti felszólalásokon és a budapesti eseményeken is- mondta Kovács Zoltán az Ovádi Péter fideszes választókerületi elnökkel közösen tartott herendi fórumon kedden. A felfokozott hangulat a hangvételre is rányomta a bélyegét, amely mellett szerintük fontos beszélni az olyan témákról is, mint a munkahelyeket és a demográfiai mutatókat is veszélyeztető Soros-terv.

Ovádi Péter, a fidesz választókerületi elnöke Herenden, a kedden tartott fórumonOvádi Péter, a fidesz választókerületi elnöke Herenden, a kedden tartott fórumon

Hogy miért? Mert bár Juncker szerint névlegesen maga a terv nem létezik, mégis az látszik, hogy az unió pontról-pontra ezt szeretné megvalósítani.

Az Apicius Étterembe szervezett fórum célja a két politikus szerint az volt, hogy segítséget és muníciót adjon a Soros-tervvel vagy a migrációs nyomással kapcsolatos vitákhoz, és hogy el lehessen dönteni: léteznek-e ezek a problémák, vagy sem?

Az államtitkár fél óra alatt vázolta fel, miről szól valójában a spekulánsról elnevezett terv. Szerinte a megyébe is a hónap végéig kiküldött konzultációt azért is fontos sokan kitölteni, hogy a kormány minél hangosabban hallathassa hangját Brüsszelben: nem kér a kultúra eltiprásából, a nemzeti értékek önfeladásából, a terrortámadásokból és a migrációs nyomásból.

Megadjuk a véleménynyilvánítás lehetőségét. Ha a kormány nem kérdezné meg az embereket az ilyen fontos kérdésekről, akkor meg az lenne a baj-mondta.

Kovács Zoltán államtitkár beszélt a soros tervrőlKovács Zoltán államtitkár beszélt a soros tervről

A politikus diagramokkal, adatokkal és nyilatkozatokkal fejtette ki a Soros-terv részleteit.

Bár Veszprém megyében nem, de az Ásotthalom környékén élők a bőrükön érezték a migrációs nyomás hatásait a válság kirobbanásakor. Köztük voltak valódi menekültek is, akiket a kormány védelmez, hisz az emberiesség is kötelezi rá, de többségében voltak azok a fiatal, erőteljes férfiak, akik csupán a szociális juttatások miatt indultak Nyugat-Európa felé. Soros célja, hogy évente 1 millió embert telepítsenek be Afrikából, és a Közel-Keletről. A NATO szerint 2020-ig 60 millió, az ENSZ szerint „csupán” 15-20 millióan akarnak majd Európába jutni. „Mások is építettek kerítést, csak mi erőteljesebben lépünk fel. A törökök és a bolgárok pedig durvább eszközöket is bevetettek már a határ védelmében, mégis Magyarországot szokás támadni”- hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Az államtitkár rámutatott arra is, hogy bár hiába utasította el az EU a szlovákok és a magyarok keresetét a kötelező betelepítési kvótákkal kapcsolatban, a téma a mai napig napirenden van az EU-ban. Szerinte itthon az ellenzék az LMP-vel és a szocialistákkal az élen nem csak a kerítés lebontását, hanem a beérkező migránsok felső korlát nélküli szétosztását is támogatja.

A tervek szerint 9 millió forintos állami segélyt kellene adni minden egyes bevándorlónak,

Soros Györgynek pedig meg is van az ötlete, hogy ezeket miből kellene finanszírozni: kohéziós alapokból, a mezőgazdasági támogatás csökkentéséből, a benzinár növeléséből, és „Soros kedvencéből, a hitelekből”.

A mai napig az ellenzékkel az élen, tagadják, hogy a migrációs válság és a terrortámadások között van összefüggés az unióban, sőt álproblémának nevezik a bevándorlást- mondta Kovács, aki számszerűsítve végigvette, hogy 2015 óta 350 ember vesztette életét a dzsihadista támadásokban, miközben Magyarország a kontinens egyik legbiztonságosabb országa maradt.

Úgy véli, a tervek végrehajtásához Sorosnak olyan kiterjedt hálózata és kapcsolatrendszere van, amelyek egymásra épülnek. Az államtitkár ekkor egy vastag paksamétát mutatott fel, amelyeken ott szerepeltek a spekulánshoz köthető szervezetek, NGO-k, és sajtóorgánumok: Krétakör Alapítvány, Migration Aid, 444.hu, a HVG, Index, stb. Szerinte a nyílt társadalmakat támogató szervezetek és a média mind egymásra épülnek, és egymás munkáját segítik.

„Az NGO-kat Soros modern hadsereggé alakította."

Kovács Zoltán szerint Orbán Viktor szavaival élve Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, amihez ki kell tartani a világos és egyenes beszéd mellett, ezért is fontos az olyan problémákról beszélni, melyek manapság Soros-tervként híresültek el.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.