Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult az Íródeák

2017. október 29. 3:45
A művészeti vonal és a hely barátságos jellege továbbra is marad, de dizájnban némi ráncfelvarráson esett át a kávé- és teaház.

A felújítás gondolata már régóta érett, idén aztán a szerencsés csillagállásoknak és egy hosszabb időre szóló szerződéskötésnek köszönhetően sikerült is megvalósítani az elképzelést. Éppen jókor: az Íródeák decemberben ünnepli 15. születésnapját.

A legszembetűnőbb változás a talpunk alatt történt: útjelző tábláival a roadtripek hangulatát idéző parketta került a padlóra, az előtér falai fehér színt öltöttek, emellett a kávézást dicsérő fémtáblák és fotók kerültek fel rájuk, de újak a függönyök, a világítás és a bútorok kárpitja is lecserélődött.

„Kicsit ad hoc jelleggel alakult ki a dizájn, nem volt megtervezve semmi, leginkább ami megtetszett és illett a berendezéshez, azt illesztettem be – meséli Babják Tamás tulajdonos. –Eddig pozitívak a visszajelzések, a vendégeknek tetszik, amit látnak – jórészt végig is kísérték a folyamatokat. Mindent saját kezűleg raktam össze, volt, hogy barátok, a sógorom, régi munkatársak segítettek. Főként vasárnap délelőtt, néha éjjelente dolgoztam, hogy a vendégeket ne kelljen távol tartanunk a felújítás idejére. Így másfél hónap alatt készült el minden: a festés, a dekoráció, a parkettázás, kárpitozás.”

A továbbiakban tervben van a pult felújítása is, kisebb munkálatok elvégzése, és a napokban érkezik egy meglepetés dekoráció is, amit az udvaron helyeznek el és a bent is megtalálható kávés zsákokkal, feliratokkal dekorálják. Készül a kávé- és teaház friss, látványos honlapja is, az új logó, Oravetz Dani munkája pedig már látható az első tesztdarab cukortartón.

Egyébiránt a hely családias jellege, barátságos hangulata maradt: az mindig is fontos volt, hogy aki ide betér, azt ne rideg falak vegyék körbe, hanem úgy érezze, mintha otthon lenne. Mondhatnánk, egy művész otthonában, hiszen a kiállítások is folytatódnak hamarosan elsőként egy hölgy digitális megrajzolt mandaláival – noha most már csak a belső rész falain lesz majd hely az alkotásoknak, de igazából a fémtáblákkal és a korábbi kiállítóktól kapott ajándék képektől a külső rész dekorációja is beér egy kiállítással.

Mindemellett egy-egy forró ital kortyolása – például az újonnan érkezett, Mexikó déli részéről származó Chiapas kávé vagy a kávé és tea keverékeként leírható, nagyon erős koffeines, gyümölcsös ízhatású Costa Rica-i Cascara – közben pedig táblákra, szalvétára nyomott kedves üzenetek buzdítanak az olvasásra a Bookline-nal kötött együttműködés keretében: aki 7000 Ft felett vásárol náluk könyvet, egy kupont kap, amit beválthat a partner kávézókban, így akár az Íródeákban is, cserébe pedig újabb bónnal gazdagodik. Meglepetésekből pedig a továbbiakban sem lesz hiány: december elején, a 15. születésnapra is készülnek egy-két csemegével.

Bertalan Melinda
Babják Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.