Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi a helyzet az útfejlesztésekkel?

2017. október 26. 3:00
Az önkormányzat által tervezett útfejlesztések állapotáról tájékoztatta a közgyűlést csütörtökön a polgármester.

A képviselő-testületnek döntést is kellett hoznia egy fejlesztéssel kapcsolatban, időszerűvé vált ugyanis benyújtani a pályázatot a Felsőörs felé haladó kerékpárútra.

A kerékpárutat Szabadságpusztáig más forrásból építik majd ki 2018. október 31-ig, az önkormányzat azonban innen még tovább is vezetné az aszfaltcsíkot: Felsőörs irányába egészen Veszprém közigazgatási határáig. Így lehetővé tennék, hogy a felső- és alsóörsiek erre rácsatlakozva vigyék tovább a nyomvonalat egészen a Balaton partjáig. Az említett pályázatban a Szabadságpuszta és a közigazgatási határ közötti szakaszhoz szükséges forrást igényli meg az önkormányzat. A másfél kilométeres szakaszt – az előkészítéssel, tervezéssel, szoft elemekkel, mindennel együtt – 240 millió forintból hoznák létre, a tényleges kivitelezésre 192,8 millió forintot terveznek.

A fent említett pályázat a kékkel jelölt 3. szakaszra vonatkozik.

A folyamatban lévő útfejlesztések jelenlegi helyzetét igyekeztünk röviden összefoglalni:

  • A belső körgyűrű Pápai és Kistó utcák közötti részére benyújtották a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés van folyamatban.
  • Magának a Pápai és a Kistó utcának a fejlesztésére beadták a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés folyamatban van.
  • A Henger utca fejlesztésére beadták a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés folyamatban van.
  • Az OTP és a kórház előtti dupla körforgalom már jobb helyzetben van: aláírt támogatási szerződéssel rendelkeznek, megvan a jogerős építési engedély is, már csak a folyamatban lévő közbeszerzésnek kell lezárulnia.
  • A belváros és a vasútállomás közötti kerékpárútra is megkapta a támogatást az önkormányzat, az építési engedély is rendelkezésre áll, itt is a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés van folyamatban.
  • Ugyanez a helyzet a már említett felsőörsi kerékpárút Szabadságpusztáig tartó szakaszával.
  • A Cholnoky- és a Dózsavárosban összesen 5510 méter hosszan jelölnek ki kerékpáros nyomvonalakat, ezekre megkapta a támogatást a város, és engedélyek beszerzésére sincs szükség, a kivitelezéssel azonban megvárják a Jutasi úti kerékpáros fejlesztést.
  • Jelenleg is zajlik a Petőfi utca rekonstrukciója
  • És már lezárult a Kőbánya utca felújítása, erről múlt héten számoltunk be.
  • Októberben adják át a munkaterületet a Vörösmarty tér 12. előtti murvás területen
  • Jelenleg is dolgoznak a Stromfeld Aurél utca akadálymentesítésén
  • Az Erdész utcai parkolót még a nyáron adták át
  • A gyulafirátóti Német utca tervezése folyamatban van
  • A Cholnoky J. u.- Almádi u. csomópontban kialakítandó buszöbölre a kivitelező kiválasztása folyamatban van
  • A Stadion u. 13,15,17. számú épületek előtti járdaépítés jelenleg ajánlatkérési fázisban tart.

Nemcsak az önkormányzat dolgozik az utak megújításán: a Magyar Közút "várhatóan november elején, de legkésőbb jövő év elején" megkezdi a Veszprém és Balatonalmádi közötti út burkolatának megújítását egy két kilométeres szakaszon, és tervezik a 77-es út felújítását is egy több mint négy kilométeres szakaszon, itt még készülnek a tervdokumentációk. Ugyanakkor azt a Közút is egyértelművé tette tájékoztatásában, hogy a 8-as út déli elkerülőjének 2x2 sávossá alakítása és a különszintű csomópontok létrehozása "2020-ig nem szerepel a közlekedés-fejlesztési programokban".

vehir.hu
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.