Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Húsz éve Veszprém kedvence

2017. október 30. 4:22
Kevés olyan vendéglátó egység üzemel városunkban, melynek sikertörténete húsz évre vezethető vissza. Jó helyek rovatunk ezúttal egy ilyen pizzériát mutat be. Tartson velünk a Gösserbe!

Egy kis történelem

A Gösser Söröző húsz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a belváros szívében, a Megyeháza és a Petőfi Színház szomszédságában. A vállalkozás akkori üzemeltetői bajor és sváb sörözők mintájára alakították át az egykori Korona Szálló borospincéjét, innen indult útjára, s vált egyhamar közönségkedvenccé az osztrák sörmárka nevét viselő vendéglő.

A föld alatt húzódó egység kezdetben csak sörözőként üzemelt, a felmerülő fogyasztói igények honosították meg a pizzakészítést. A kísérletezés útján megtalált egyedi pizzarecept közel húsz éve változatlan, ahogy a jelenlegi üzletvezető, Korompai Zsolt személye is az állandóságot képviseli a pizzéria életében.

Most pedig következzék egy szubjektív lista, amely bemutatja, miért is szeretjük a Gössert.

1 – Mert fenomenális a pizzájuk

Az utóbbi években nem túlzás hazánkban gasztroforradalomról beszélni. Gombamód szaporodnak a kiváló minőséget kínáló kézműves éttermek, és más vendéglátóipari egységek. A veszprémi Gösserben azonban nem kellett megvárni a hazai gasztronómia újhullámát: a kezdetektől fogva a megalkuvást nem tűrő minőség jellemzi a Gösser olaszos, vékonytésztás pizzáit, amelyeket a legkiválóbb feltétekkel koronáznak meg. Több mint hatvanféle pizza közül válogathatunk a folyton bővülő étlapon. A kínálat hamarosan – a trendeknek megfelelően – gluténmentes pizzákkal is bővül.

2 ­­­– Mert hatféle csapolt sörből választhatunk

A söröző a választékban is megelőzte korát. Hosszú évek óta a kínálatban szerepelnek a csapolt barna- és búzasörök, de újabban belga meggysörrel is olthatjuk szomjunkat a szokásos világos változatok mellett.

3 ­– Mert itt elbújhatunk a világ elől

Itt nem ér utol a főnök, nincs térerő, és vezetéknélküli internetet sem találsz. Erre már a belépéskor tábla figyelmezteti a betérő vendéget. Az üzlet ars poeticája található rajta: ide beszélgetni érkeznek az emberek, nem telefont nyomkodni.

4 – Tökéletes randihelyszínnek is

Itt senki és semmi nem zavar meg titeket, ha egy kis romantikára vágytok. A helyiség akusztikája, a remek zenék, s az asztalok elrendezése is garantálja, hogy a kettesben töltött időtök a lehető legmeghittebb legyen.

5 – Egyedülálló sörösüveg gyűjteménye van

A hely sajátos varázsához tartozik, hogy a világ legkülönbözőbb pontjáról származó sörösüvegekkel találkozhatunk. A Gösser népes törzsközönsége is kiveszi a részét a gyűjtésből, a kollekció önmagában is megér egy misét.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.