Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Voisingers - A modern zenei elképzelés

2017. november 6. 4:00
Vannak dolgok az életben, amiket nehéz szavakkal elmagyarázni. Vagyis meg lehet próbálni, de körülbelül akkora esély van a lényeg átadására, mintha a csokiról beszélnénk annak, aki még olyat soha nem evett. A Voisingers azt hiszem éppen ilyen dolog. Hallani és látni kell őket. Ennyire egyszerű.

A „kórus” szó hallatán egy fegyelmezetten, hihetetlen összhangban és komolysággal éneklő férfi és női tagokból álló csoport jut eszünkbe. Akik profizmusuk és magabiztosságuk által olyasfajta hallgatói viselkedést idéznek elő, amire leginkább a „csssssssss, pssssszt!” hozzáállás jellemző. Csak semmi lazaság, ez komoly dolog – kérem szépen! Amivel egyébként semmi baj nincsen...

Aztán egyszer csak jön egy srác. Akit a saját csapata, a Voisingers csapata így jellemez: „Kórusunk alapítója és vezetője, számos dal, valamint átirat szerzője Balásy Szabolcs karnagy. Szabolcs igazi nyughatatlan. A Vivat Bacchus zeneszerző-alapítója, gimnáziumi ének és zenetanár (pécsi Babits Gimnázium), karvezető, az Ákos 40 című aranylemez zongoristája és szerzőtársa, a Zrínyi 1566, a Fejedelem és az Isten Rabjai című rock musicalek szerzője, a Dirty Nancy zenekar vezetője.”

Aki úgy gondolja, hogy valami különlegeset hoz létre. „2012-ben alakult az együttes, azzal a céllal, hogy bemutassuk a kórusmuzsikában rejlő lehetőségeket. Nem titkolt szándékunk, hogy valami mást mutassunk, valami újat, ami könnyed, lendületes, élvezetes, de igényes és mindig a klasszikus gyökerekhez nyúlik vissza. 48 énekes alkotja a csapatot, a hivatásos zenésztől kezdve, a tanáron át, egészen az informatikusig, a 17 évestől, a 47 évesig. A kórustársakból azóta barátok lettek, akik a próbákon kívül is szívesen töltik együtt az idejüket és szeretnek szórakozni, együtt utazni, de mindenek előtt együtt énekelni. Megalakult a Voisingers...”

Most pedig itt lesz, Veszprémben a Voisingers.
November 18-án 19 órakor Hangvilla Nagytermében.
Hallgassuk és lássuk meg együtt, milyen egy modern zenei elképzelés!

További információ:
http://www.hangvilla.com/Programjaink/VoiSingers-Szuperkoncert
https://www.jegy.hu/program/voisingers-szuperkoncert-2017-85892
http://voisingers.blog.hu/

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.