Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

LMP: A kormánynak csak a választásokig fontos a kilakoltatások leállítása

2017. november 9. 11:01 // Forrás: LMP
A kormánytöbbség által nemrég elfogadott jogszabály csak 2018 áprilisáig, tehát a választásokig állította le a devizahiteles károsultak kilakoltatását - hangzott el Gerstmár Ferenc csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az LMP politikusa beszámolt arról, hogy pártja a héten egy olyan törvénymódosítást nyújtott be, amely alapján senkit sem lehet kilakoltatni a tényleges megoldást adó új törvény megalkotásáig.

"Az LMP kezdeményezésére a Parlamentben hétfőn vitanapot tartottak a devizahitelesekről, ahol szembesíteni lehetett a kormányt a megoldatlan helyzettel. A Fidesz-kormány azonban láthatólag nem érzi kötelezettségének az érintett családok alapvető életfeltételeinek biztosítását, csupán kampánycélokra használja fel a magyar családok mindennapi problémáit. Az LMP szerint ez elfogadhatatlan és felháborító. Ezért a párt olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely alapján az eladósodott családokat nem lehet kilakoltatni mindaddig, amíg egy tényleges megoldást nyújtó új törvény megszületik, illetve amíg az Európai Bíróság folyamatban lévő ügyekről dönt" - mondta Gerstmár.

"A törvényjavaslat célja tehát, hogy a devizahitelezés miatt károsultak számára végleges megoldását jelentő átfogó törvényi szabályozás megalkotásáig általános tilalmat vezessen be a 2014. évi XVII. törvénnyel érintett korábbi hasonló moratóriummal azonos követelési körben a devizatartozások miatti kilakoltatásokra. A tilalom ugyan átmeneti jellegű, de annak lezárása a javaslat szerint későbbi törvényalkotói döntéstől függ, így lehetőséget ad arra, hogy egy, az uniós jogból következő fogyasztóvédelmi szempontoknak is megfelelő új törvény megalkotásáig senkit se lehessen utcára tenni a devizakárosultak közül. Szándékaink szerint ez minden érintett, így a veszprémi devizakárosultak számára is kiutat jelent. Ráadásul a Magyar Nemzeti Bank 800 milliárd forintot kereshetett a devizahitelesek árfolyamátváltásán, így joggal jelenthetjük ki, hogy van forrás a devizahitel-károsultak megmentésére" - fogalmazott a politikus.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.