Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták az elárverezett Barcelona-mezből befolyt összeget a veszprémi családnak

2017. november 9. 3:00
Szeptemberben fogtak össze Barcelonában és Veszprémben, hogy segítsenek a négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának. Az árverezés lezárult, és a terv is megvan, mire költik az adományt.

Szeptemberben fogott össze egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem, a Zonta klub, a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítvány a Telekom Veszprém és a veszprémi önkormányzat részéről Ovádi Péter képviselő, hogy egy dedikált FC Barcelona mez elárverezésével segítsenek a gyermekeit egyedül nevelő Ildikónak.

A Barcelonában élő Beke Erika és párja, Büki Péter három éve üzemeltet éttermet Barcelonai Futballárium néven a világ élvonalába tartozó futballklub, az FC Barcelona stadionja mellett. Mivel jó kapcsolatot ápolnak a klubbal, idén már egy dedikált Messi és egy Iniesta mez elárverezésével segítettek egy ötgyermekes családon, most pedig egy veszprémi édesanyát, Ildikót, és gyermekeit támogatták egy ikonikus futballmérkőzés, a márciusi 6-1-re végződő, az akkori barcelonai kezdőtizenegy által aláírt Barcelona-PSG emlékmezzel.

A futballmezre október 14. és 26. között lehetett licitálni a Vaterán keresztül. A 12 napig tartó árverezés majdnem 30 ezer emberhez ért el, és több mint 30 fő licitált.

Összesen 610 ezer forint gyűlt össze, melynek teljes egészét Ildikó és családja kapta meg.

Hivatalosan csütörtök délelőtt az Incognito kávézóban adták át az adományt. A négy gyermekét egyedül nevelő Ildikó azt mondta, már megvan a helye a pénznek: lecserélik 40 éves bútoraikat, ruhákat vesznek, és a karácsonyi időszakra is tesznek félre.

Büki Péter, Ovádi Péter, Ildikó, Mák Dóri és édesanyja, valamint dr. Kristóf Mihályné és Zonta világszervezet veszprémi klubjának elnökeBüki Péter, Ovádi Péter, Ildikó, Mák Dóri és édesanyja, valamint dr. Kristóf Mihályné és Zonta világszervezet veszprémi klubjának elnöke

Ovádi Péter a támogatóknak és az adományozóknak megköszönve azt mondta, nem számított ekkora mértékű adományra, és reméli, hogy ez az összefogás másokat is inspirál arra, hogy összefogjon egy ilyen nemes ügy érdekében.

Az eseményre Büki Péter is ellátogatott, aki kijelentette, hogy hagyományt szeretnének teremteni az adományozással, legközelebb a nyáron a Balatonra visznek gyerekeket, olyanokat, akik egyébként ezt nem tehetnék meg.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.