Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták Veszprém legújabb lakóparkját

2017. november 10. 2:30
A Flóris Lakóparkba elsőként beköltözőket köszöntötték péntek délelőtt a Cholnoky városrészen.

A LÉNYEG RÖVIDEN:

  • A Rómer Flóris utcában húzott fel másfél év alatt 44 lakásos lakóépületet a VKSZ Zrt. és a Vemévszer Kft. konzorciuma.
  • Péntek délelőtt a VKSZ Zrt. vezérigazgatója, dr. Temesvári Balázs és Ovádi Péter, a városrész önkormányzati képviselője adta át a kulcsokat az első beköltözőknek.

a rómer flóris lakóparka rómer flóris lakópark

Ovádi Péter szerint „egy értékes helyi összefogás példája van előttünk, amikor két helyi vállalkozás közösen tesz a városért. Érzékelik a lakossági igényeket, és válaszul a mai kor kényelmének és követelményeinek egy igényes lakóparki ingatlant emelnek, 44 család egyedi igényeire szabva.”

Veszprém lakásállománya ezzel az új beruházással bővül, ami alapvetően a város erősödését is jelzi. Országos szinten 2017-ben folytatódott a lakáspiac szerkezeti átrendeződése. Főként a lakáspolitikai intézkedések hatására az ingatlanpiaci forgalom megélénkült.

dr. Temesvári Balázs és Ovádi Péter a flóris lakópark péntek délelőtti átadásándr. Temesvári Balázs és Ovádi Péter a flóris lakópark péntek délelőtti átadásán

Örvendetes tény, hogy a városi kezdeményezések találkoznak az országos intézkedésekkel, lehetővé teszik, hogy a családok saját lakóhelyükön is éljenek az új lakásvásárlási- és építési kedvezményekkel- mondta.

Dr. Temesvári Balázs elmondta, az elmúlt években érzékelhető volt Veszprémben az új lakások iránti igény növekedése, amire úgy érezték, hogy reagálniuk kell.

„A VKSZ Zrt. ingatlanállományába tartoztak építésre alkalmas telkek, melyek felelős hasznosítását társaságunk egyik fontos feladatának tekintette. Fontos volt számunkra az is, hogy a hasznosítás során helyi embereknek adjunk munkát, ill. helyi vállalkozásokkal működjünk együtt. Ezen gondolatok mentén kerestük meg partnerséggel a Vemévszer Kft.-t, városunk legnagyobb építő vállalkozását, aki örömmel tett eleget a hívásnak, így ebből a partnerségből alakult az az IngaVeszp Kft., melynek köszönhetően a mai napon átadhatjuk ezt a 44 lakásos ingatlant.”

Az adatokról szólva kiemelte:

  • A több mint 3000 m2 nagyságú ingatlan nem egész 30%-a került beépítésre.
  • A 12,5 m magas épület két fogatolt tömböt, azaz két önálló liftes lépcsőházat foglal magába szintenként 5-5, a tetőszinten 2-2 lakással.
  • Az épület öt szintjén egyedi kialakítású lakások épültek 44m2-től 94m2-ig.
  • A földszinti lakások kertkapcsolatosak, a felsőbb szinteken valamennyihez kapcsolódik erkély is.

dr. temesvári balázs köszöntötte az első beköltözőketdr. temesvári balázs köszöntötte az első beköltözőket

A lakásokhoz garázsokat, tárolókat vagy külső gépkocsi beállókat is lehetett igényelni, kinek-kinek igénye szerint, ugyanis az épülethez 31 mélygarázs, 24 különálló tároló és a felszínen további 14 parkolóhely került kialakításra.

„Mindenképpen sikeresnek könyveljük el a Vemévszer Kft-vel közös vállalkozást, melyet a kezdetektől komoly bizalom övezett a vásárlói oldalról is, hiszen a lakások felét már a tervezés fázisában sikerült értékesíteni. Mára minden lakásnak van tulajdonosa. Különösen nagy öröm számunkra, hogy jelentősebb csúszás nélkül, a szerződésekben lefektetett határidőket tartva sikerült a beruházást megvalósítani, ami azt bizonyítja, hogy sikerült eredeti céljainkat megvalósítani”- zárta gondolatait a VKSZ Zrt. vezérigazgatója.

Ovádi Péter Temesvári Balázzsal és a Vemévszer ügyvezető-igazgatójával, Boros Ottóval az épületbejárásonOvádi Péter Temesvári Balázzsal és a Vemévszer ügyvezető-igazgatójával, Boros Ottóval az épületbejáráson

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.