Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Fidelitas: Kész Zoltán a csalásra és a lopásra mondott igent

2017. november 16. 13:02
A térség országgyűlési képviselője korábban igent mondott a bevándorlásra, most pedig a csalásra és a lopásra szavazott - mondta Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke a Czeglédy üggyel kapcsolatos parlamenti szavazásról.

Kedden került az országgyűlés elé az a javaslat, amely a Czeglédy Csaba MSZP-s képviselőhöz köthető iskolaszövetkezet által átvert diákok és nyugdíjasok kártalanításáról szól. Erre a törvényjavaslatra mindössze hárman mondtak nemet a parlamentben, egyikük a térség országgyűlési képviselője, Kész Zoltán.

Hegedűs Barbara Fidelitas-alelnök szerint ismerős a szituáció a veszprémieknek, mert Kész Zoltán ismét egy olyan témát nem támogat, „amelyben egyértelműen összefogásra lenne szükség. Ilyen volt például a tavaly novemberi alkotmánymódosítás, ahol a választókerület 32 ezer emberének mondott nemet”- mondta.

hegedűs barbarahegedűs barbara

A döntés értelmében felhatalmazták a kormányt arra, hogy méltányossági alapon segítsék egy gyorsított kártalanítás keretében azt, hogy a diákok, - és mint később kiderült- és a nyugdíjas dolgozók megkapják fizetésüket. Sajtóértesülések szerint a végrehajtás során bebizonyosodott, hogy Czeglédyék számláin nincs fedezet, ezért sem tudják onnan kártalanítani az áldozatokat.

Úgy gondoljuk, hogy a kormány helyesen cselekedett, amikor a legkiszolgáltatottabbak közé tartozó munkavállalók érdekeit figyelembe vette. Felháborító, hogy a térség országgyűlési képviselője még egy ilyen ügyben sem áll a fiatalok mellé, holott még az ellenzéki pártok nagy része is támogatta a javaslatot”- hangsúlyozta Hegedűs Barbara, aki szerint nem véletlen, hogy a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) is üdvözölte a döntést.

A fidelitasos politikus szerint Czeglédy és Kész kapcsolatáról korábban is voltak már pletykák. „Fénykép is készült arról, hogy Czeglédy Csaba a 2015-ös időközi kampányban is feltűnt Veszprémben. Kész Zoltán azóta sem tisztázta magát, hogy volt-e köze a diákok százait megkárosító diákszövetkezethez. Tisztázza magát amiatt is, hogy miért hagyott cserben több száz diákot.”

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.