Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Enni adok doboz segíti a veszprémi rászorulókat

2017. november 18. 12:45
Tartós élelmiszerek mellett a diákok megmaradt tízóraijukat is elhelyezhetik a dobozban.

Emlékeznek még a tavalyi jótékonysági akcióra, amikor kabátokat helyezhettünk el köztéri fogasokon, amiket aztán a hajléktalanok és a rászorulók ingyen elvihettek? Hasonlóan pozitív akció ütötte fel most a fejét, ezúttal viszont étellel kedveskedhetünk embertársainknak.

Az Enni adok ételdobozok ötlete már évek óta jelen van az országban, de nemrégiben a Re-Formáló Egyesület hivatalosan is felkarolta a kezdeményezést, hogy minél több emberhez jusson el a gondolata, és minél többen segíthessünk.

Hogy mi is ez pontosan? Egy 65x59x39 cm-es, műanyagból készült, fém megerősítésekkel felszerelt, vízálló szekrény, amibe bárki elhelyezhet élelmiszereket, amelyeket aztán a rászorulók szabadon elvihetnek és elfogyaszthatnak. Minden dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat is, akik tisztán tartják a szekrényt, és naponta legalább egyszer meglátogatják és ellenőrzik az ételeket. Ez lehet tartós élelmiszer, házi készítésű főtt étel, készétel, sütemény, gyümölcs, zöldség, édesség vagy éppen pékáru.

De - ahogy az az egyesület felhívásában is áll - lehet akár a diákok el nem fogyasztott tízóraija is. Hiszen míg otthon nagy valószínűséggel a kukában landolna az étel, vagy valaki rossz szájízzel fogyasztaná csak el, addig egy éhes gyereknek vagy felnőttnek igazi megváltás lehet az eledel. Ráadásul ezzel nemcsak sanyarú sorsú embertársainkon segíthetünk, de ahogy arról már korábban írtunk, a bolygónkért is tehetünk, hiszen környezetünk szempontjából a kidobott ételek jelentik az egyik legnagyobb veszélyforrást.

Örömteli hír, hogy Veszprémben is elkészült az első Enni adok-enni kapok szekrény a Cserhát lakótelep 5. szám alatt található épület oldalán, amit a lelkes diákok el is kezdtek feltölteni. Persze egy kis harapnivaló mindig jól jön, így ha szeretne segíteni a rászorulóknak, Ön is elhelyezhet ételt a dobozban.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.