Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Brexit: London az idén benyújtja javaslatát a pénzügyi kötelezettségek rendezésére

2017. november 19. 15:25 // Forrás: MTI
  • Philip Hammond, brit pénzügyminiszter szerint London még a decemberi EU-csúcs előtt beterjeszti javaslatait Brüsszelnek az Európai Unióval szembeni brit pénzügyi kötelezettségek rendezésére. Nem fedte fel azonban, hogy ezek már konkrét számszerű javaslatok lesznek-e.
  • Az Európai Unióval szembeni brit pénzügyi kötelezettségek ügye az egyike azoknak a sarkalatos kérdéseknek, amelyekben az EU álláspontja szerint érdemi előrelépést kell elérni ahhoz, hogy a Brexit-tárgyalásokon tovább lehessen lépni a brit távozás feltételrendszerének meghatározását célzó jelenlegi szakaszból a brit EU-tagság megszűnése utáni kapcsolatrendszerről - mindenekelőtt a kereskedelmi kapcsolatokról - szóló második szakaszba.
  • A Financial Times nemrégiben közölte: számításai szerint az Európai Unió akár százmilliárd euró egyszeri bruttó befizetési igényt is benyújthat Londonnak a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodás fejében. A londoni gazdasági napilap szerint a Nagy-Britanniának járó uniós térítések kiszűrésével ez 60 milliárd euró nettó befizetést jelentene.
  • A brit kormány azóta több nyilatkozatban is határozottan leszögezte, hogy ekkora Brexit-számlát biztosan nem fog elfogadni és kifizetni. Sajtóértesülések szerint London induló ajánlata 20 milliárd euróról szólt, de az EU ezt állítólag elégtelennek tartja.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.