Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Nem hívja vissza a megnőtt diklórbenzol szintű termékeit az IKEA Magyarország

2017. november 22. 11:49 // Forrás: mti
Nem hívja vissza az IKEA Magyarország azokat a termékeket, amelyekben egy gyártási hiba miatt megemelkedett a diklórbenzol szintje, mivel annak egészségügyi kockázata nincs - tájékoztatta az IKEA szerdán az MTI-t.
  • A céget október végén az IKEA beszállító albeszállítójaként tevékenykedő BASF értesítette arról, hogy egy gyártási hiba nőtt meg a termékekben a diklórbenzol szintje.
  • Az IKEA az ügyben vizsgálatot indított, amely jelenleg is tart, és az első megállapításai arra utalnak, hogy a megnőtt diklórbenzol szint csak egyes piacokat és csak korlátozott számú - a matracok és bútorhuzatok körébe tartozó - IKEA-terméket érinthet. Ezek a MOREGEDAL, MATRAND, MYRBACKA, HÖVÄG, HAFSLO és HYLLESTAD termékcsaládba tartozó egyes termékek, illetve a HOLMSUND, EKERÖ, FRIHETEN, STRANDMON, KLIPPAN, VALLENTUNA, EVERTSBERG és KIVIK termékcsaládba tartozó egyes termékek.
  • A vegyület használatát tiltja az IKEA, ugyanakkor a megnőtt diklórbenzol szintnek semmilyen egészségügyi kockázata nincs, ezért az IKEA áruházaiban Magyarországon továbbra is kaphatóak a termékek.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.