Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Megjelent az Ecoport magazin tizenegyedik száma

2017. november 22. 14:27
Szerdán megjelent kiadónk online és nyomtatott formában is elérhető ingyenes gazdasági és életmód magazinjának legfrissebb száma. Címlapon Zentai Tibor, a Vesz-Mont 2000 Kft. ügyvezető tulajdonosa és a Vedac Dobóakadémiájának szakvezetője.

Zentai Tibor életében a B tervek megléte, a kitartás és a becsület rendkívül meghatározó: középiskolában még a kalapácsvetés tette ki mindennapjainak jelentős részét, később viszont – pontosan felmérve a helyzetet és látva a sport buktatóit – a gépiparban helyezkedett el, társával, Lőkös Istvánnal együtt létrehozva az ország egyik legjelentősebb célgépépítő vállalkozását, a Vesz-Mont 2000 Kft.-t. Interjúnkban a sikerhez vezető olykor igencsak rögös útról, versenyszellemről, sportról, és arról is beszélgettünk, miért kulcsfontosságú önmagunk képességeinek és határainak megismerése.

A nyáron indultak el a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek, melyeket Üzlet-trend rovatunkban részletesen is körbejártunk. A gazdaság, a vállalkozások és a karrierutak kérdéskörénél maradva Ivácson Attilával, a veszprémi Ivácson Kistermelői Gazdaság őstermelőjével minőségi sajtokat kóstoltunk és vállalkozásáról, konkurenciáról, valamint a sajtkultúráról beszélgettünk, míg friss, Jövőbetekintő rovatunkban Molnár Ádám szoftverfejlesztő mesélt mintákról és a bennünket fogva tartó keretekről. De a vállalkozások hirdetési lehetőségeiről sem feledkeztünk meg: Virtuális tér című rovatunkban az online tér használatához adunk tanácsokat.

Új belépőként a Kütyü rovatban az okostelefonos applikációban rejlő lehetőségekről ejtünk szót, a járműipar kitörési pontjait illetően pedig a hazai helyzet legfrissebb fejlesztéseit is górcső alá vesszük.

Természetesen a kötetlenebb jellegű, személyes beszélgetések sem maradnak el. Kávészünet rovatunkban interjút közlünk dr. Szabó Tamással, a Mária Rádió elnökével. Martonosi Zsolt, a Baricska Csárda gazdájával a gasztronómia, Süle Zsolttal pedig a zene világában mélyedtünk el.

Nem mindennapi sportolási lehetőséget mutatunk be Pénz-mozgás rovatunkban: a koronglövészet tudnivalóiról részletes képet adunk, gasztro rovatunkban pedig a karácsonyi ajándékokhoz is adunk tippet.

A magazinban ezúttal is megtalálható egy melléklet, mely a Balaton-part egyik legszerethetőbb településének, Csopak titkának nyomába ered, Ambrus Tibor polgármester és Jásdi István borász segédletével keresve a választ arra, mi miatt válhatott az alig 2000 fős hely kiemelkedő jelentőségűvé.

Az ingyenes lap nyomtatott változata online is elérhető az ecoportmagazin.hu oldalon, ahol terjedelmesebb interjúkat és cikkeket is közlünk.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, vagyis a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak az ünnephez tartozó egyik kiemelt alapélelmiszerhez - derül ki az Agroinform.hu kedden kiadott elemzéséből. 2024. március 12. 8:17 Együtt gondolkodik a kormány az önkormányzatokkal az energiaellátásról Együtt gondolkodik a kormány az önkormányzatokkal az energiaellátásról Önkormányzatoknak rendezett energetikai fórumot az Energiaügyi Minisztérium az MVM csoporttal együttműködve, hogy közösen gondolkodjanak a településeket is érintő energia kérdésekről. Az országos sorozat herendi állomásán a vármegyei polgármesterek is elmondhatták észrevételeiket. 2024. március 8. 11:54 Orbán Viktor: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei Orbán Viktor: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei A miniszterelnök optimista a következő két év gazdaságpolitikáját illetően; Orbán Viktor hétfőn Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági évnyitó rendezvényen azt mondta: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei. 2024. március 4. 15:22 Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. 2024. február 21. 23:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.