Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Kevés panasz érkezett Veszprém megyében az alapvető jogok biztosához

2017. november 23. 4:00 // Forrás: mti
Három szóbeli panasszal fordultak állampolgárok az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához a szerdai veszprémi fogadóórán - mondta az alapvető jogok biztosa a helyetteseivel tartott kétnapos Veszprém megyei munkalátogatásának tapasztalatairól szóló sajtótájékoztatón.

Dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa és két helyettese, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a nemzetiségek és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek biztoshelyettese november 21-én és 22-én Veszprém megyében tett munkalátogatást. A programmal egyidőben az ombudsman munkatársai mindkét napon a Kormányhivatalban fogadták azokat a panaszosokat, akiknek a látogatást megelőzően továbbított beadványa a személyes meghallgatást szükségessé tette, vagy akik ezzel a közvetlen lehetőséggel élve adták volna elő a panaszukat.

Dr. Vajda Viktória, Dr. Székely LászlóDr. Vajda Viktória, Dr. Székely László

Székely László szerdán a sajtónak elmondta: a háromból egy panaszt nyugdíjügyben, egyet felszámoló ellen, egyet pedig eszközkezelővel kapcsolatos bérleti jogviszony problémája miatt nyújtottak be az állampolgárok. Hozzátette: a tavalyi évben 115 panasz érkezett Veszprém megyéből az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához, ez országos szinten az összes panasz nagyjából 1,3 százalékát jelenti.

Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes látogatásán nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel egyeztetett a nemzetiségi oktatással és a nemzetiségi önkormányzatok feladatalapú támogatásaival kapcsolatos problémákról. Felkereste a fiatalokkal foglalkozó nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesületet és ellátogatott egy veszprémi tízemeletes épületbe, ahol a Máltai Szeretetszolgálat programját tanulmányozta.

Balra: Bándi Gyula, Szalayné Sándor ErzsébetBalra: Bándi Gyula, Szalayné Sándor Erzsébet

Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes megtekintette a vörösiszap-katasztrófa utáni rekultivációt, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a tihanyi limnológiai központ ökológiai tevékenységéről is egyeztetéseket folytatott.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.