Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
2°C
2024. március 19. József
Veszprém
2°C

Újra bevetésen a bakonyi bitfaragók

2017. november 22. 15:44
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar immár ötödik alkalommal rendezte meg a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság elnevezésű országos középiskolai programozási csapatversenyt, amely a Kar tehetséggondozó programjának fontos részét képezi.

A verseny célja a középiskolás diákok logikus gondolkodásának fejlesztése, a csapatmunka, a kreatív feladatmegoldás gyakorlása és a programozás népszerűsítése.

Nem csak egy szintfelmérő versenyről van szó, hiszen a döntőig több körben kellett feladatokat megoldaniuk a jelentkezőknek, előre kijelölt mentorok segítségével. A versenyre idén minden eddiginél több – összesen 51– csapat jelentkezett az ország minden tájáról, az első két forduló megmérettetései után a döntőben a legjobb 8 csapat mérkőzhetett meg egymással.

A Pannon Egyetem aulájában november 11-én megrendezett döntőben a háromfős csapatoknak olyan önvezető autót kellett fejleszteniük saját fejlesztésű webes megoldásaikkal, amely az előre megadott pályákon a biztonságos úttartást, akadály-felismerést és -kikerülést lehetővé tevő legnagyobb sebességgel képes végighaladni. Fontos szempont volt, hogy minél kevesebb szenzor felhasználásával működjenek az autók, és vizuálisan is jól lehessen követni az autó mozgását és működési paramétereit. A nap végén a zsűri értékelte a megoldások ötletességét, technológiai színvonalát, a csapatok bemutató előadását.

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokságot idén a TeamToir csapata nyerte meg, tagjai a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói: Kiss Benedek, Lázár Csanád és Takács Bence. Második helyen végzett a RADEOff21 csapata, amelynek tagjai a paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégiumnak növendékei: Benedek Katalin, Lovász Bence és Soós Tamás. A dobogó harmadik fokára pedig a Backtrackers csapata állhatott fel, melynek tagjai a Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumának diákjai: Szalai Csongor, Pavlik Dániel és Rafael László.

A döntő első három helyezett csapatának tagjai a Delta Services Kft. felajánlásának köszönhetően értékes tárgyjutalomban részesültek, de az őket felkészítő tanárok és a többiek is ajándékcsomaggal térhettek haza.

vehir.hu
további cikkek
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának. 2019. szeptember 2. 14:23 Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul. 2019. június 25. 13:20 Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. 2019. június 19. 12:00 Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében. 2019. május 29. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.