Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Veszprémi importálta az USA-ból a Black Friday vagy FEKETE PÉNTEK őrületet?

2017. november 24. 4:00
Hihetetlenül hangzik, pedig... Hiszen manapság már tényleg mindenhonnan ez folyik, pedig 2012-ben nem volt ez még így. Holott már akkor is volt itt, Veszprémben valaki, aki meglátta ebben a lehetőséget. Vagyis éppen nem volt itt... De inkább kezdjük az elején!

Lássuk először is, hogy mi az a Black Friday a Wikipédia szerint:

„A Black Friday (magyarul fekete péntek) a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban keletkezett, használata 2009-re vált általánossá. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek így november 23-29. közé esik.

Magyarországon első alkalommal 2013. november 29-án tartották meg a kiskereskedelemben a Black Friday nevű akciót, amelyen átlagon felüli árkedvezményeket kínálnak a vásárlóknak.”

…ami nem egészen igaz. Jassek Balázzsal beszélgettünk:

Ez most komoly, hogy itt, Veszprémben már egy évvel a "hivatalos" kezdetek előtt volt BlackFriday akció nálatok a STÉGben?

Igen, az első regisztrált BLACK FRIDAY esemény a miénk volt, ahonnan sokan ihletet kaptak és a következő évben már nagyot szólt.

De mégis hogyan történt ez?

Egészen egyszerűen. 10 év külkereskedelem után jutottam el az USA-ba, 2012 novemberében – teljesen más okból – egy buddhista meditációs kurzusra szerettünk volna elmenni.A kötelező városnézés során egy nagyon szép parfümériában tapasztaltam meg, mennyire más a kínálat, mint nálunk. Az akkurátus keresés – szagolgatás, jegyzetelés közben - a hatalmas fekete biztonsági őr odajött, és megkérdezte halkan, szinte suttogva: a Black Friday-re készülsz?A képe elég fura volt és hirtelen se köpni se nyelni nem tudtam. Mire az őr elnevette magát és mondta – szintén nagyon halkan: Hé, haver, ne most vedd meg. Jövő héten pénteken hatalmas leárazások lesznek. 5-kor nyitunk és az emberek már itt fognak állni!

Majd egy jelentőségteljes tekintet után elsétált.

Az első (nos, második) sokk után nyúltam a telefonomért és felhívtam a Sneakerbox-ot szerkesztő barátainkat – hé srácok, nagyot gurítunk!

Azonnal visszamentem a szállásra és az ottani lehetőségek mellett megcsináltam a Facebook eseményt és a képeket hozzá.

Azt gondolod, hogy a BlackFriday „magyarosítása” tulajdonképpen Nektek köszönhető?

Dehogy! Az internet világában semmi nem marad „zárt tenyérben”. Elkerülhetetlen volt, hogy hozzánk is begyűrűzzön ez a szokás, mint például a Valentin-nap. Ez csak egy érdekes mozzanata a Black Friday történetének, amire most jöttünk rá, épp a wikipediát újraolvasva.
Kérni is fogjuk a módosítást!

Mivel készültök idén?

Cipőket árazunk le 30-40-50%-kal … külön megjelölt, mérethiányos modelleket ebből és az előző szezonokból. Pólókat és pulóvereket, utazó és női táskákat adunk 30-40-50%-os árengedménnyel, és idén először a zárás után ÚJRA NYITUNK!

Pénteken este 9-től éjfélig megint nyitva leszünk és a POLAR SKATE Co termékeit, illetve az új THRASHER készletünket mutatjuk be! Az utóbbi még úton van, elvileg pénteken délután érkezik be!

Szorítunk, hogy megjöjjön és hogy az ismert arcok mellett újak is feltűnjenek!

BLACK FRIDAY, NIGHT SHOPPING, STÉG VESZPRÉM, VESZPRÉM!

Itt jelezz, ha benézel a Stégbe, vagy akár a www.steg.hu-ra ellátogatsz!
Minden like támogatás a helyi erőknek!

https://www.facebook.com/events/1756687337960615/

https://steg.hu/

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.