Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lépésről lépésre megoldódnak a Dózsaváros problémái

2017. november 30. 18:15
Kisebb, illetve egy-egy visszatérő probléma időnként felmerül a dózsavárosiak életében, de a közösség alapvetően elégedett a városrész helyzetével – tájékoztatott Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő a Dózsavárosi Tanács aktuális ülését követően.

A tanács csütörtökön tartotta november végi hagyományos ülését, ahol a városrészi nevelő intézmények és a civil szervezetek, a polgárőrség és a nyugdíjas klub képviselői tájékoztatást kaptak az elmúlt év megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseiről, illetve beszámolhattak további igényeikről még a 2018-as költségvetés tervezése előtt.

Hegedűs Barbara, a városrész önkormányzati képviselője az aktuális programok és tevékenységek kapcsán elmondta: jelenleg is zajlik az orvosi rendelő épületének felújítása, mely a tervek szerint januárban fejeződik be. Folyamatban van a Jázmin utca járdájának javítása is, a Csererdőben pedig már megújult egy nagyobb útszakasz. A remények szerint a jövő évi költségvetésből már a Nagytó utca renoválására is jut forrás, és sikerül megoldást találni a megnövekedett forgalom szabályozására, ami régóta nehezíti a helyi bölcsőde, óvoda és iskola életét.

Kérésként felmerült a buszjáratok közlekedésének átszervezése is, ezzel kapcsolatban Hegedűs Barbara ígéretet tett az igény továbbítására a VKSZ felé, amely az új koncepció szerint átvenné a tömegközlekedés működtetését, bár ennek részletei még kialakulóban vannak.

A tanács ülésén emellett szóba került még a közeledő karácsony, amelyet már egy új Betlehemmel ünnepelhetnek a városrésziek. A baráti kör kezdeményezésére elkészült Betlehem felállítását Hegedűs Barbara és Halmay György képviselők egyaránt támogatták képviselői keretükből, de az itt lévő cégek és civil szervezetek is gyűjtöttek a régóta vágyott újdonságra.

Hegedűs Barbara meglátása szerint a városrésziek egyébként alapvetően elégedettek a Dózsaváros helyzetével, amit az is jelez, hogy egyre kevesebb észrevétel érkezik. Kisebb-nagyobb, évek óta fennálló panaszok persze akadnak, de ezek gyakran nem az önkormányzat hatáskörébe tartoznak: ilyen például a hulladékudvarok helyzete és az iskola felújítása is. A városvezetés ugyanakkor azon dolgozik, hogy a nagyobb volumenű problémákat minél hamarabb megoldják, lépésről lépésre ez sikerül is. A következő ilyen lépés a közösségi ház megújítása lehet, amelyet remélhetőleg még ebben a ciklusban sikerül véghezvinni a költségvetésből.

Bertalan Melinda
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.