Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Közel 8 millió forintos támogatást nyert a Pannon Egyetem Mérnöki Kara

2017. december 5. 11:30
A Mérnöki Kar harmincezer dollárt nyert az Arconic Alapítvány pályázatán a természettudományos szakok népszerűsítésére létrehozott nyári szakmai táborok megvalósítására. A támogatást ünnepélyes keretek között adták át hétfőn a Pannon Egyetem B épületében.

A táborban a fiatalok tudományos és szakmai népszerűsítő előadásokat hallanak, gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, vállalati szakemberek bemutatják a műszaki és természettudományi szakmák gyakorlati aspektusait, illetve szakmai kirándulásra is sor kerül a támogatóhoz.

Az Arconic-Köfém Kft. az Arconic vállalat csoport tagjaként, Magyarország és ezen belül Közép-Dunántúl meghatározó vállalata. A Pannon Egyetemmel több évtizede működik együtt különböző kutatás-fejlesztési feladatok megoldásában. A duális képzések indításakor az első vállalatok egyikeként bekapcsolódott a képzési programba.

Az Arconic csoport a társadalmi felelősségvállalást szem előtt tartva hozta létre az Arconic Alapítványt (Arconic Foundation), amelynek egyik küldetése a műszaki és természettudományi szakokat oktató intézmények programjainak támogatása.

Katus István és Gelencsér AndrásKatus István és Gelencsér András

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, az egyetemen folyó szakmai munka fejlődéséhez elengedhetetlenek a vállalati kapcsolatok, s éppen ezért szerencsés a Mérnöki Kar, mert az Arconic-Köfém Kft.-vel már hosszú ideje működnek együtt, és a Kft. székesfehérvári központja fontos stratégiai központtá vált az egyetem számára.

Porga Gyula és Németh SándorPorga Gyula és Németh Sándor

Dr. Németh Sándor, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának oktatási és akkreditációs dékánhelyettese hangsúlyozta, a Mérnöki Kar képzéseit a vállalati igényeknek megfelelően alakítják, fejlesztik. A vegyészmérnök képzés nemzetközi akkreditációval büszkélkedhet, a mesterképzéseken angolul történik az oktatás. Ahhoz, hogy a kar meg tudja őrizni eredményeit, fontos a fiatalok megszólítása, ezért a kar aktív beiskolázási tevékenységet folytat, melynek célja a műszaki és természettudományos érdeklődés felkeltése: tanórákat tartanak középiskolákban, táborokat, üzemlátogatásokat szerveznek.

Katus István, az Arconic-Köfém kft. igazgatója kiemelte, a kezdetektől örömmel működnek együtt a Pannon Egyetemmel, ahonnan a jövendőbeli mérnökök kikerülnek, és tudásukat a kft. működésén keresztül hasznosíthatják. Porga Gyula, polgármester kiemelte, a városnak is fontos, hogy a friss diplomás egyetemisták a közelben megtalálják számításaikat, az együttműködés így nekik és a vállalatoknak is hasznos.

Tokos Bianka
Szalai Csaba
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.