Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Véget ért a zöldhulladék-gyűjtés Veszprémben

2017. december 11. 14:33 // Forrás: VKSZ Zrt
Lezárult az őszi házhoz menő lakossági zöldhulladékgyűjtés Veszprémben és közigazgatási területén.

Október végén indult az őszi gyűjtési időszak, először október 28-án lehetett közterületre kihelyezni a zöldeket. Zsákokban a falevelek, kötegelve pedig az ágak, nyesedékek kerültek többnyire hétvégente a közterületekre, amiket aztán a gyűjtőjárat szedett össze hétköznapokon. Összesen körülbelül 400 tonna zöldhulladékot szállítottak a Balatonfüredi Regionális Komposztálóba, tehát az összegyűjtött zöldeket mind hasznosították.

Az elmúlt évben közel azonos mennyiséget gyűjtöttek városszerte, és idén is hasonló problémákkal kellett szembenézniük. Számtalan esetben szépen összekészített kupacok várták az elszállítást, kizárólag hétvégi napokon kihelyezve és a kötegeléssel sem volt probléma. Akadtak azonban olyan helyszínek, ahol szabályos hegyek torlódtak fel, hanyagul odavetett hulladék halommal. Ezek felszámolása – bár már a zöldhulladékgyűjtés hivatalosan véget ért – még mindig zajlik, hiszen jelentős többletmunkát jelent a rendezetlen zöldek összeszedése.

Fontos megemlítenünk, hogy a VKSZ Zrt három fő területen végez zöld hulladékgyűjtést. A városi zöldfelületeken mint pl. a parkokban, körforgalmakban, a közterület-tisztántartás részeként gondozott burkolt felületeken, valamint leányvállaltuk a VHK Nonprofit Kft. a lakossági házhoz menő zöldhulladékgyűjtés keretében.

Bár sok esetben hozzájuk futnak be a kérések, de hangsúlyozzák, hogy az áramszolgáltató által metszett fanyesedékek elszállításáról az áramszolgáltatónak kell gondoskodnia. Ez rendszerint meg is történik, de ebben az eetben is kérik a lakosság türelmét és megértését!

A házhoz menő lakossági zöldhulladékgyűjtés időszakán kívül keletkezett zöldhulladék beszállítására egész évben lehetőség van, hiszen a Kistó utcai Hulladékgyűjtő udvarban, nyitva tartási időben, bármikor térítésmentesen leadható.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.