Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Bemutatták az LMP Veszprém megyei jelöltjeit

2017. december 13. 13:30
Gerstmár Ferenc, Ságodi Zoltán, Takács Lajos és Tomán Attila nem csak kormányváltásra, hanem korszakváltásra készül.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szerda délben mutatta be az LMP Veszprém megyei egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit Veszprémben.

Mind a 106 egyéni választókörzetben megvannak az LMP jelöltjei, akik nem csak kormányváltásra, hanem korszakváltásra készülnek- mondta Schmuck Erzsébet, aki szerint a jövőre nézve ma Magyarországon nem fenntartható a jelenlegi társadalmi és gazdaságpolitika.

schmuck erzsébet a szerda déli jelöltbemutatón veszprémbenschmuck erzsébet a szerda déli jelöltbemutatón veszprémben

A mostani kormány szerinte arról beszél, hogy a kkv-kat támogatja, a valóság ezzel ellentétben pedig az, hogy helyette a multiknak kedvez. A társadalomról szólva arról beszélt, hogy egyre inkább aszétszakadás jellemzi. „Egyre többen szakadnak le, ezért kormányra kerülés esetén az LMP többkulcsos adórendszert vezet be, amelynek értelmében a magasabb jövedelműeket adóztatnánk meg jobban." Az LMP jelöltjei arra vállalkoznak, hogy a választási programot megvalósítsák- mondta.

A jelöltek

1. számú választókerület (Kész Zoltán mostani körzete. Veszprém és a környék települései): Gerstmár Ferenc a veszprémi önkormányzat képviselője, az LMP belügyi kabinet vezetője, a 2009-es megyei LMP alapítója. Saját magáról azt mondja, jó rálátása van az önkormányzatok működésére, és fontosnak tartja azok önálló autonómiáját. Megválasztása esetén oktatásra és az úthálózat fejlesztésére helyezné a hangsúlyt.

2. számú választókerület (a fideszes Kontrát Károly jelenlegi helye. Balatonfüred és környéke tartozik ide): Ságodi Zoltán a tó élővilágának fontosságára hívná fel a figyelmet, beleértve a hulladékok megfelelő tárolását. A Balatonparton a szezonális helyett az éves munkahelyek létrehozását szorgalmazza.

Gerstmár Ferenc, Ságodi Zoltán, Schmuck Erzsébet, Takács Lajos és Tomán AttilaGerstmár Ferenc, Ságodi Zoltán, Schmuck Erzsébet, Takács Lajos és Tomán Attila

3. számú választókerület (a jobbikos Rig Lajos kerülete. Többek között Tapolca, Ajka és Sümeg tartozik ide): Takács Lajos, az LMP gazdaságpolitikai szakértője szerint nehéz körzetről van szó, a fő kihívást a környéken az emberek helyben tartása jelenti.

4. számú választókerület (jelenlegi képviselője a fideszes Kovács Zoltán. Pápa, Devecser, Zirc és a bakonyi települések kerülete): Tomán Attila 30 éves, korábban rendőrjárőr volt, majd egy állami költségvetési szervnél dolgozott. Fő feladatának a köznyugalom megteremtését határozta meg.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.