Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közgyűlés összefoglaló

2017. december 14. 8:21
Idei utolsó közgyűlését rendezte meg az önkormányzat csütörtökön. Új vezető kerül a Veszprém TV élére, eldőlt a Hangvilla sorsa, beadja az EKF pályázatot a város.

A képviselőknek dönteniük kellett arról is, hogy a következő években ki vezesse a Veszprém Városi Televízió és Lapkiadó Kft-t, valamint a „Kittenberger Kálmán” Növény és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft-t. A Veszprém TV élére Szegedi László igazgató-főszerkesztő nyugdíjazása miatt kellett új vezetőt választani. A társaságot január elsejétől Herendi Gábor irányítja majd. Az állatkertben ezzel szemben nem történik vezetőcsere: Török László igazgató december 31-én lejáró megbízatását meghosszabbították. Mindkét vezetőt határozatlan időre választották meg.

Herendi Gábor (archív)Herendi Gábor (archív)

Önkormányzati tulajdonba kerülhet a Hangvilla. Az épület a Swing-Swing kft. tulajdona. A cégben a városnak 24,8%-os tulajdonrésze van, további 24,8%-ot a Vemévszer, 48,5%-ot Bélafi László, 1,6%-ot pedig Bélafiné dr. Bakó Katalin birtokol. Az önkormányzat 2013-ban megállapodást kötött a többi tulajdonossal arról, hogy 2017 végéig felvásárolja az ő tulajdonrészüket. E megállapodást módosítva a felek úgy döntöttek, hogy az önkormányzat a következő négy évben négy részletben fizeti ki a vételárat. Ez azt jelenti, hogy a Swing-Swing Kft. (és ezzel értelemszerűen a cég birtokában lévő kulturális központ is) 2021. március 31-én kerülhet 100%-ban önkormányzati tulajdonba. A felvásárlás összesen 302 millió forintos kiadást jelent a város számára.

Beadják az Európa Kulturális Fővárosa pályázat első körös dokumentációját. Az EKF 2023 projektről az elmúlt két évben sok szó esett már: Veszprém a térség önkormányzataival összefogva kívánja megvalósítani a kulturális főváros programot. Ehhez olyan településekkel kell megmérkőznie, mint Eger, Szombathely, Debrecen, Székesfehérvár vagy Győr. Az elmúlt két évben számos egyeztetés, minikonferencia és műhelymunka eredményeként jött létre az a pályázati csomag, amiről a nemzetközi zsűri dönteni fog. Amennyiben a veszprémi anyagot elfogadják, a következő évben egy részletesebb anyagot is készíteni kell, ez alapján dől majd el, hogy melyik pályázó nyeri el a címet.

Az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatos összes cikkünket megtalálja ide kattintva.

Töltőállomás Veszprémben (archív)Töltőállomás Veszprémben (archív)

Öt újabb elektromos töltőállomással bővülhet a veszprémi infrastruktúra. Az önkormányzat megállapodást kötött az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft-vel, akik a polgármesteri hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodáival közösen határozták meg az új töltőállomások helyét. Ezek közül négy kerülhet a Kopácsi utcában kialakítandó töltőszigetre, egy pedig a Hotel-parkolóba. Minden töltőoszlop két-két töltőfejjel rendelkezik, vagyis a következő negyedévben megvalósuló fejlesztések révén tízzel nő a városban egyidejűleg tölthető elektromos autók száma.

vehir.hu
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. ma 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.