Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Nem várt eredménnyel zárult a jótékonysági mez aukció

2017. december 16. 11:07
A legnagyobb érdeklődést az Arsenal mez keltette, összességében pedig 700 ezer forint támogatást kap majd a három fogyatékkal élőket segítő veszprémi alapítvány Ovádi Péter és Navracsics Tibor közös jótékonysági akciójának köszönhetően.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke és Navracsics Tibor európai uniós biztos jótékonysági aukciót hirdetett december elején portálunk aloldalán keresztül, mellyel három fogyatékkal élőket segítő szervezetet szerettek volna támogatni. Az árverés során összesen négy futball csapat – Arsenal, Juventus, Bayern München és a Ferencváros –, valamint a Telekom Veszprém játékosok által dedikált mezeire lehetett licitálni, a befolyt összegből pedig a Kozmutza és a Bárczi iskola alapítványai, illetve az AutiSpektrum Egyesület részesül.

Az aukció tegnap éjfélkor lezárult, melynek eredményeiről szombat délelőtt számoltak be a képviselők. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa elmondta, korábban úgy gondolták, ha 2-300 ezer forintot sikerül összegyűjteni, már érdemben támogathatják azokat az alapítványokat, melyek naponta tesznek azért, hogy a helyi, nehezebb körülmények között élő sérült gyermekek mindennapjait megkönnyítsék. Az árverés iránt végül több mint 10 ezren érdeklődtek és 98 érvényes licit érkezett a mezekre.

Ezzel nem várt és várakozáson felüli eredmény született – tette hozzá Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke. A legtöbb és a legmagasabb összegű felajánlás az Arsenal mezre érkezett, mely 205 ezer forintért kelt el, 101 ezer forintot ért a Juventus mez, 95 ezer forintot ajánlottak fel a Bayern München pólóért, míg a hazai csapatok, a Telekom Veszprém meze 51 ezer forintért kelt el, a Ferencvárosé pedig 33 ezerért. Ezzel összesen 485 ezer forintot sikerült összegyűjteni az árverés során.

Hogy kerek legyen a történet és a gyerekek mindennapjai még szebbé és jobbá válhassanak, a politikusok úgy döntöttek, magánadományból ketten kiegészítik a bevételt, így összesen 700 ezer forintot kapnak majd az alapítványok. A pólókat új tulajdonosaik előreláthatóan január elején vehetik át. A képviselők mindamellett köszönetet mondtak minden licitálónak, akik egy országként összefogva segítették a szervezeteket.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.