Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Fiatal önkéntesek varázsolták szebbé az idősek karácsonyát

2017. december 21. 12:20
A közelgő karácsony alkalmából verssel, dallal és ajándékokkal köszöntötték a Lélektér Alapítvány önkéntesei a Völgyikút Idősek Otthona lakóit csütörtök délelőtt.

A legszebb adományokat nem nagy összegben mérik, hanem az időben és a gondoskodásban, amivel mások felé fordulunk. Akadnak azonban olyan emberek, akiknek néha utóbbiakból is kevés jut – mert már nem veszi körbe őket a családjuk vagy egyszerűen mást dobott a gép. Nekik a legapróbb kedvesség is beragyoghatja az ünnepüket.

Ez a gondolat adja a Lélektér Alapítvány három éve indult Adni jó, add a hangod nevű jótékonysági akciójának magvát is, melynek keretében idősek otthonában élőket és beteg gyerekeket látogatnak és örvendeztetnek meg advent idején. És ezzel közben a tagok és az önkéntesek gazdagodnak.

A 2009 óta működő alapítvány célja a veszprémi ifjúság támogatása és legfőképpen személyiségük fejlesztése, melyhez az Erasmus + programban szerzett tapasztalatok mellett kiváló mód az önkéntesség. Fontos, hogy a fiatalok minél hamarabb találkozzanak a jótékonyság és a társadalmi felelősségvállalás intézményével, hiszen így válhatnak a legegyszerűbben a társadalom értékes tagjaivá, de egy ilyen akció arra is remek lehetőséget ad, hogy a máskülönben főleg csak saját korosztályuk köreiben mozgó gyerekek más generációk felé is nyissanak. Egyfajta win-win helyzet születhet így.

Csütörtökön ezúttal 15-20 önkéntes szavalt verseket és énekelt az időseknek, emellett a fiatalok fejlesztő játékokkal és néhány kedves szóval, öleléssel lepték meg a lakókat. Az akcióban Veszprém szinte minden középiskolájából érkeztek tanulók, többek között az Ipariból, a Lovassyból, a Lóczyból, a Jendrassikból, a SÉF-ből és a Táncsics iskolából.

A jótékonysági kezdeményezés támogatója évek óta Ovádi Péter önkormányzati képviselő, aki szerint mindig öröm látni, hogy ilyen aktív a városi fiatalság, és maga is ajándékozott és felolvasott egy részletet Paulo Coelho Az alkimista című művéből.

A jótékonysági akció ezzel még nem ért véget: pénteken a csapat tagjai és további önkéntesek a Csolnoky kórház gyermek osztályát látogatják meg, hogy meséikkel enyhítsék a kis betegek körülményeit és a komfortérzetüket javító ajándékokkal lepjék meg őket.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.