Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Mit hoz a kutya éve a kínai horoszkóp szerint?

2018. január 2. 3:30 // Forrás: officina.hu, karmaweather.com, chinesefortunecalendar
2018-ban a kínai asztrológia alapján újabb állatövi jegy által uralt év köszönt ránk, február 19-én kezdődik a kutya éve. A kutya a kakas évét váltja.

Hogyan működik a kínai asztrológia?

A kínai asztrológia évezredek óta próbálja a holdévek alapján kifürkészni az emberek jellemét és várható sorsát. Ez a távol-keleti asztrológia 12 állat nevét viselő ciklusra osztotta fel az éveket (patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya, disznó).

A Hold életünk számos részére kihat. A kínai asztrológia a holdciklusok éves váltakozásán alapul. Éppen ezért esik Ázsiában az újév első napja mindig más napra. A kínai asztrológia a holdévek szerint alkotja meg számításait, a holdévek pedig ciklusokat alkotnak, amelyek 60 évente ismétlődnek.

Mi várható a kutya évében?

A kutya az intelligenciát és a védelmet jelenti, amely egyúttal 2018-at egy érzékeny időszakká is teheti. Várhatóan jelentős hangsúlyt kap majd a világban a védelem kérdése, a kutya fontos védelmezője a jogoknak, a tulajdonnak, tehát az év kulcskérdése lesz a törvény, a biztonság és a rend fenntartása. Várhatóan számos helyi konfliktus alakul majd ki a világ több pontján. Ugyanakkor a 2018-as év a nagy remények éve is lesz, amikor is nagyszabású kísérletek történnek majd a világ számos pontján meglévő vitás kérdések normális mederbe terelésére.

A bármilyen területen elnyomottak hallatni fogják a hangjukat. A kutya évére úgy tekintenek, mint ami a háború, a konfliktus elhozója, valójában azonban a "fém" kutya az, ami tele van destruktív energiákkal. A következő ilyen "fém" kutya év 2030-ban lesz. 2018 azonban a "föld" kutya éve lesz, a barna szín minősége kötődik a "föld" kutyához, ezért 2018 a barna kutya éve lesz.

Az ember, a férfi és a nő fogalma is új értelmezéseket hoz majd. Az alapvető kérdések mint oktatás, társadalmi élet, egészség, törődés az elesettekkel - felszínre kerül. Sok dolog kerül újravizsgálásra: egyszerre lesz fontos az új és a régi - újradefiniáljuk, megvizsgáljuk azt, amink van. Kiemelt szerepet kap majd a környezetvédelem is, számos egyezség létrejöhet a természeti értékek megóvása érdekében. A napenergia még nagyobb szerephez jut. Gazdasági szempontból 2018-ban lassú, de folyamatos gyarapodásra van kilátás a világ számos országában.

Egyéni szinten a kutya éve értékeink újragondolását hozhatja 2018-ban, sokan fognak életmódot váltani. Az emberek a tulajdonukra, a környezetükre, a mezőgazdaságra fognak fókuszálni, és előtérbe kerül a hit, a spiritualitás is.

Ráadásul 2018 a "férfi" kutya éve lesz, ami a hegyhez kötődik. Ez kiegészül a "fém" és "tűz" energiákkal. A 2018-as férfi kutya jelképe két hegy egymás mellett. Ez az erőt jelképezi.

A kínai horoszkóp azt mondja erre az évre, "ha meg tudod mászni a kutya hegyeit, akkor messzire láthatsz a jövőbe".

Tokos Bianka
további cikkek
Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma Több erős földrengés is megrázta Törökországot hétfőn, estig már több mint háromezer halottról tudunk. 2023. február 6. 12:45 Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusi jelentésében jelentősen rontja a világgazdaság idei várható teljesítményével kapcsolatos előrejelzését - mondta Ceila Pazarbasioglu, az IMF stratégiai, politikai és elemzési osztályának igazgatója a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek az indonéz Bali szigetén rendezett találkozóján vasárnap. 2022. július 18. 13:19 Repülő emberek a világban Hétvezér Repülő emberek a világban Talán minden ember életében megfogalmazódik legalább egyszer a gondolat: de jó lenne repülni! Íme néhány egészen emberfeletti mutatvány, amelyek bebizonyítják, nem is olyan lehetetlen! 2020. október 14. 4:00 Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést Egyre nő az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet már a következő öt évben 1,5 Celsius-fokkal meghaladja az iparosodás előtti szintet - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) által közzétett friss mutatókból. 2020. július 10. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.