Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az érzelmek és az együttműködések éve

2018. január 4. 4:00
2018 Magyarországon a választások éve lesz, kozmikusabb terepekre tévedve, a számmisztika szerint viszont az érzelmeké is. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Állítólag csupa szélsőséget, kettősséget, fék nélküli száguldozást. De ennyire ne rohanjunk előre!

Mi is az a számmisztika?

A számmisztika, vagy más néven a numerológia alapjait Phütagorasz dolgozta ki, aki Hamvas Béla szavaival „a számoknak a látható világban megjelenő viszonylatait kereste.” E szerint minden, a születési dátumunkból vagy az adott év számjegyeinek összeadásából keletkező (egyjegyű) számhoz köthetők bizonyos tulajdonságok, illetve egy-egy uralkodó égitest, melyek útmutatóul szolgálhatnak saját személyiségünkhöz és az életben vállalt feladatainkhoz, valamint azt is meghatározzák, milyen évnek nézünk elébe.

Ugyancsak alapvetés, hogy az életünk kilenc éves ciklusokra épül, az egyes ciklusok esztendői pedig különböző hatással lehetnek ránk. Az 1-es év mindig az új alapok lerakásáról szól, míg a 9-es év a lezárás, a friss gondolatok, a felocsúdás, az álmok beteljesedésének esztendeje.

Mit ígér a számmisztika 2018-ra?

2018 a numerológiában kettes évnek számít (2+0+1+8=11=1+1=2), mely az előző ciklikus felvetés szerint egyben a szárba szökkenés éve is: elérkeztünk a következő lépcsőfokhoz, amikor kiderül, milyen magokat sikerült elültetnünk 2017-ben. Ha jó munkát végeztünk, elindulhat a lassú fejlődés, majd a következő években a további növekedés.

A sikerhez azonban idén együttműködésre lesz szükségünk: meg kell találni a közös hangot másokkal, érdemes előhívni diplomatikusabb énünket a remélt előremenetel érdekében. Oda kell azonban figyelni, nem szabad megbízni mindenkiben, mert rengeteg hátbatámadás érhet minket.

2018 anyagias energiákat hív be, így idén érdemes lehet vállalkozásba kezdeni vagy befektetni, de mielőtt bármilyen döntést hoznánk, objektíven mérlegeljünk!

Mindenképpen fontos lesz megőrizni a higgadtságunkat, ezen a területen pedig igencsak próbára leszünk téve. 2018-ban ugyanis numerológiai szempontból egyszerre dominál a tűz és a víz: a képletben a 2-es szám megfelelője a Hold, amihez rengeteg érzelem és labilitás társul, míg az 1-es és a 8-as a tüzes Nap és a Mars megfelelői, egyúttal a kreativitás, a tudatosság, az akaraterő, de az ego, a vágy, a harc, az önérvényesítés és a háború is. Emiatt nagyon nagy feszültségek adódhatnak, hatalmas érzelmi energiák szabadulhatnak (f)el.

Nagyon erős érzelmi töltetű, szenvedélyes évre számíthatunk, ami kapcsolati szempontból számos pozitívummal járhat: ha képesek vagyunk együttműködni, új barátságokra, szerelmekre, a meglévők megerősödésére számíthatunk.

De ott lesznek a negatívumok is, az év pedig úgy csapódhat le bennünk, mint egy féktelen száguldozás. Egyik oldalon barátságosabbak és megértőbbek leszünk egymással, máskor bizalmatlanná és ellenségessé válhatunk, időnként legmélyebb érzelmeinket is megosztanánk, majd újra tartózkodóvá válunk.

Kettős évre számíthatunk, csupa szélsőséggel és küzdelemmel: a kapzsiság, az önzés, a felfordulás, a félelem és a magány ugyanúgy jellemzőek lesznek, mint a javulás és a haladás, a személyes fejlődés és a tanulni vágyás.

Egy biztos, mindehhez türelemre lesz szükségünk, a megértés, a befogadás, az együttérzés és a gondoskodás pedig fontos energiái lesznek az évnek.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.