Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is keresik a Mindennapok Hőseit

2018. január 9. 11:14
Egy hónapon át lehet szavazni öt kategóriában a veszprémi hősökre az idén ötéves programban.

A Mindennapok Hősei elnevezésű programot öt évvel ezelőtt hívta életre a veszprémi Városi Nyilvánosságért Alapítvány azzal a céllal, hogy a szakmai díjak mellett a közösség is kifejezhesse háláját és elismerését az egészségügyben dolgozók, a rendőrök, tűzoltók, szociális munkások felé.

A tavalyi díjazottakA tavalyi díjazottak

Az említett területen dolgozókra – és minden évben egy változó kategória jelöltjeire, ezúttal az egyházi életben aktív lelki- és szociális szolgálatot teljesítőkre – a városszerte a kulturális intézményekben, városházán kihelyezett szavazóurnákban, valamint a kezdeményezés honlapján és Facebook-oldalán keresztül adhatják le voksaikat január 15-től egy hónapon keresztül. Az esemény hivatalos szavazólapjait a Veszprémi 7Napban és a Naplóban is megtalálják.

A program részleteiről a Városi Nyilvánosságért Alapítvány részéről Szalay Zsolt, valamint Ovádi Péter önkormányzati képviselő nyilatkozott kedd délelőtti sajtótájékoztatójukon.

Ovádi Péter és Szalay ZsoltOvádi Péter és Szalay Zsolt

– A program olyan embereket állít a középpontba, akik hivatásuknak tekintik munkájukat, és egész életüket arra szentelik, hogy másokat segítsenek – fogalmazott Ovádi. – A program jó lehetőséget ad arra, hogy kicsit jobban odafigyeljünk rájuk.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a Veszprémből induló kezdeményezés az elmúlt öt évben kinőtte településünket, és idén már az ország öt városában hirdetik meg a helyi szavazásokat. Mindez azt bizonyítja – fogalmazott a politikus –, hogy az innovatív veszprémi civil szervezetek nemcsak városunk, hanem az ország közéletét is gazdagítják működésükkel.

A díjakat március 2-án, ünnepi gála keretében adják át.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.